Cisco maakt resultaten vierde kwartaal en boekjaar 2014 bekend

Cisco heeft de resultaten bekend gemaakt over het vierde kwartaal van boekjaar 2014 en geheel boekjaar 2014, dat eindigde op 26 juli 2014. In het vierde kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van $12,4 miljard. De nettowinst (op basis van GAAP) bedroeg $2,2miljard, ofwel $0,43 per aandeel. Op basis van non-GAAP was de nettowinst $2,8 miljard ofwel $0,55 per aandeel.

“We doen het goed onder moeilijke omstandigheden en we hebben de beste non-GAAP winst per aandeel behaald in onze geschiedenis. Ik ben tevreden over hoe we de afgelopen jaren ons bedrijf hebben getransformeerd en dat blijven wij ook doen,”, zegt John Chambers, chairman en chief executive officer van Cisco. “Onze focus ligt op groei, innovatie en talent, in het bijzonder op het terrein van security, datacenters, software, cloud en Internet of Everything. Onze strategie is solide, onze financiën zijn sterk en ons marktleiderschap is niet in gevaar. Wij zijn er klaar voor om onze klanten te helpen met het oplossen van hun grootste zakelijke problemen.”
Q4 GAAP resultaten
Q4 2014
Q4 2013
vs. Q4 2013
Netto omzet
$12,4 miljard
$12,4 miljard
(0,5)%
Nettowinst
$2,2 miljard
$2,3 miljard
(1,0)%
Winst per aandeel
$0,43
$0,42
2,4%
Q4 Non-GAAP resultaten
Q4 2014
Q4 2013
vs. Q4 2013
Nettowinst
$2,8 miljard
$2,8 miljard
(0,4)%
Winst per aandeel
$0,55
$0,52
5,8%
GAAP resultaten boekjaar
FY 2014
FY 2013
vs. FY 2013
Netto omzet
$47,1 miljard
$48,6 miljard
(3,0)%
Nettowinst
$7,9 miljard
$10,0 miljard
(21,3)%
Winst per aandeel
$1,49
$1,86
(19,9)%
Non-GAAP resultaten boekjaar
FY 2014
FY 2013
vs. FY 2013
Nettowinst
$10,9 miljard
$10,9 miljard
–%
Winst per aandeel
$2,06
$2,02
2,0%
Contanten, contant-equivalenten en investeringen
 • De cash flow uit de operaties bedroeg $3,6 miljard in het vierde kwartaal van boekjaar 2014, vergeleken met $3,2 miljard in het derde kwartaal van boekjaar 2014, en vergeleken met $4,0 miljard in het vierde kwartaal van boekjaar 2013. De cash flow uit operaties was $12,3 miljard voor boekjaar 2014, vergeleken met $12,9 miljard voor boekjaar 2013.
 • De waarde van contanten, contant-equivalenten en investeringen bedroegen $52,1 miljard aan het eind van het vierde kwartaal van boekjaar 2014, vergeleken met $50,5 miljard aan het eind van het derde kwartaal van boekjaar 2014, en vergeleken met $50,6 miljard aan het eind van het vierde kwartaal van boekjaar 2013.
Dividend en programma voor terugkopen van aandelen
Tijdens het vierde kwartaal van boekjaar 2014:
 • Cisco heeft een dividend in contanten uitgekeerd van $0,19 per gewoon aandeel, ofwel $974 miljoen.
 • Cisco heeft ongeveer 61 miljoen gewone aandelen teruggekocht in het kader van zijn programma voor het terugkopen van aandelen, tegen een gemiddelde prijs van $25,11 per aandeel, voor een totale waarde van $1,5 miljard.
Tijdens boekjaar 2014:
 • Cisco heeft een dividend in contanten uitgekeerd van $0,72 per gewoon aandeel, ofwel $3,8 miljard.
 • Cisco heeft ongeveer 420 miljoen gewone aandelen teruggekocht in het kader van zijn programma voor het terugkopen van aandelen, tegen een gemiddelde prijs van $22,71 per aandeel, voor een totale waarde van $9,5 miljard. Per 26 juli 2014 heeft Cisco in totaal 4,3 miljard gewone aandelen teruggekocht, tegen een gemiddelde prijs van $20,63 per aandeel, voor een totale waarde van ongeveer $88,4 miljard, sinds de start van het programma voor het terugkopen van aandelen. Het resterende bedrag dat is gereserveerd voor het terugkopen van aandelen bedroeg ongeveer $8,6 miljard, zonder einddatum.
“We hebben dit boekjaar een record van $13,3 miljard uitgekeerd aan aandeelhouders door terugkopen van aandelen en dividenden,” aldus Frank Calderoni, executive vice president en chief financial officer van Cisco. “Ons commitment blijft het bieden van waarde aan onze aandeelhouders via onze strategie voor het toewijzen van kapitaal en continue investeringen in onze groeimogelijkheden voor de lange termijn.”
Internet of Everything
 • Cisco en de bestuurders van de stad Hamburg hebben een intentieverklaring getekend voor het opzetten van specifieke proefprojecten rond smart traffic en slimme straatverlichting, sensorinfrastructuur en dienstverlening op afstand aan burgers.
 • Cisco en de bestuurders van Kansas City, Missouri, hebben een intentieverklaring getekend voor de lancering van een plan om de connectiviteit en de innovatie te verbeteren via het Smart+Connected Communities netwerk.
 • Cisco heeft samengewerkt met de gemeenten Kopenhagen, Albertslund en Frederikssund in Denemarken om de digitale infrastructuur van morgen, het Internet of Everything (IoE), te onderzoeken en te ontwikkelen, met het doel om de dienstverlening aan de burgers te versterken, terwijl de ‘Kopenhagen’ klimaatdoelstellingen ondersteund worden.
 • Cisco en de gemeenteraad van Barcelona hebben plannen aangekondigd om een Cisco Global IoE Innovation Center te openen in Barcelona om zo een platform te bieden voor research, technologische ontwikkeling en nieuwe marktkansen in relatie tot het IoE voor smart cities.
Fast IT
 • Cisco heeft de implementatie van zijn visie op Application Centric Infrastructure (ACI) voortgezet met plannen voor een Application Policy Infratructure Controller (APIC), een ACI fabric mode voor Cisco Nexus 9000 Series switches, UCS Director ondersteuning voor ACI, hardware- en software-innovaties voor het gehele portfolio en een marktstrategie die een robuust ecosysteem, Cisco-gevalideerde ontwerpen en nieuwe Cisco services voor ACI.
 • Cisco heeft de Cisco WAN Automation Engine (WEA) toegevoegd aan zijn Evolved Services Platform (ESP). Dit is een nieuwe mijlpaal in Cisco’s network function virtualization (NFV) en software-defined networking (SDN) strategie.
 • Cisco heeft drie nieuwe personal collaboration tools uitgebracht: de DX70, DX80 en Cisco Collaboration Meeting Rooms, ontworpen om klanten te helpen om snel en eenvoudig verbindingen te leggen tussen mensen, conversaties en data.
 • Cisco heeft de Cisco Small Cell Enterprise Select gelanceerd, een programma dat mobiele netwerk-operators in staat stelt om effectief kleine telefoonnetten in te zetten voor bedrijven die behoefte hebben aan kosteneffectieve mobility-oplossingen. Het programma biedt een model dat voordelen biedt aan partners, mobiele operators en ondernemingen om een naadloze, schaalbare en intelligente oplossing mogelijk te maken.
 • Naar schating van Cisco zal het wereldwijde Internet Protocol (IP) verkeer de komende vijf jaar bijna verdrievoudigen door meer internetgebruikers en apparatuur, hogere breedbandsnelheden en het meer kijken naar video, aldus een rapport, getiteld ‘Cisco Visual Networking Index: Forecast and Methodology, 2013 to 2018’.
 • IDC heeft Cisco gekenschetst als nummer 1 leverancier van x86 blade servers in Amerika, op basis van omzet en marktaandeel (IDC Worldwide Quarterly Server Tracker, 2014 Q1, May 2014)
Innovaties
 • Cisco heeft ThreatGRID overgenomen, een leverancier van technologie voor dynamische malware-analyse en informatie over dreigingen, zowel on premises als in de cloud, ontworpen om organisaties en beveiligingsteams te helpen om proactief te verdedigen tegen en snel te reageren op geavanceerde cyberaanvallen en uitbraken van malware.
 • Cisco heeft Assemblage overgenomen, een bedrijf dat tools en een infrastructuur levert die eenvoudige, ‘one-click’ browser-naar-browser collaboration mogelijk maakt, zonder dat downloads, plugins of speciale installaties nodig zijn.
 • Cisco heeft Tail-f Systems overgenomen, een marktleider op het gebied van oplossingen voor multivendor network servce orchestration voor traditionele en gevirtualiseerde netwerken. Dit versnelt Cisco’s cloud virtualisatie strategie voor het afleveren van software die voor de klant de waarde van applicaties en services verhoogt.
 • Cisco Investments, de verstrekker van risicokapitaal, heeft aangekondigd $150 miljoen extra te verstrekken voor bedrijven die zich in de eerste fase bevinden en gericht zijn op ‘thema’s aan de horizon’, teneinde de ontwikkeling van ‘disruptive technology’ te versnellen. Hiertoe behoren big data en analytics, het Internet of Things, connected mobility, storage, halfgeleiders, het contenttechnologie-ecosysteem en innovatie in India.
 • Cisco Investments heeft het Cisco Canada Innovation Program aangekondigd, een strategie om CAD $150 miljoen te investeren in innovatie in Canada.
 • Cisco Investments heeft toewijzing van $40 miljoen extra aangekondigd voor het financieren van bedrijven die zich in de eerste fase bevinden en die zijn gericht op producten en technologieën die relevant zijn voor India en andere opkomende markten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in