GoEuro sluit serie A-financieringsronde van $ 27 miljoen onder leiding van New Enterprise Associates

De multimodale reiszoekmachine GoEuro maakt met trots bekend dat het bedrijf 27 miljoen dollar heeft geworven in een serie A-financieringsronde onder leiding van New Enterprise Associates, een van ’s werelds grootste durfkapitaalverschaffers.

Als blijk van vertrouwen in de huidige ontwikkeling en toekomstperspectieven van GoEuro hebben ook alle drie bestaande investeerders – Battery Ventures, Hasso Plattner Ventures en Lakestar – hun financiering verhoogd.
GoEuro heeft zich met verve gestort op de complexe uitdagingen die de Europese reismarkt, een miljardenindustrie, biedt. Met de inzet van geavanceerde technologie is een platform gebouwd dat enorme hoeveelheden trein-, bus- en vliegdata bij elkaar brengt, resulterend in een oplossing die de reiziger helder en beknopt voorziet van alle mogelijke reisopties. Met één enkele zoekopdracht worden routes tussen dorpen en steden gepland en worden vlieg-, trein- en busreizen vergeleken én gecombineerd, wat de noodzaak wegneemt om tijdens de voorbereiding meerdere websites te raadplegen.
Het bedrijf is momenteel actief in zeven landen – Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, België, Nederland en Luxemburg – en biedt dekking aan 20.510 treinstations, 10.011 busstations en 207 luchthavens. De nieuwe financiering zal GoEuro in staat stellen zijn groeisnelheid aanzienlijk op te voeren  en nog dit jaar meer belangrijke Europese markten te ontsluiten, om uiteindelijk het grootste multimodale reisplatform van het continent te worden.
“We zijn zeer verheugd om New Enterprise Associates welkom te heten bij GoEuro,” zegt Naren Shaam, oprichter en CEO van GoEuro. “NEA  is een eersteklas investeringsmaatschappij met een langetermijnvisie en stevige wortels in de technologiesector. Sinds we zijn begonnen, iets meer dan een jaar geleden, hebben we grote vooruitgang geboekt. De participatie van NEA is een belangrijke steun om deze lijn voort te zetten, aangezien dit betekent dat NEA de wereldwijde marktkansen van de multimodale reisindustrie én de leidende positie van GoEuro in het Europese segment onderkent. Met deze financiering kunnen we onze groeistrategie voor de komende jaren veiligstellen.”
“Door een eenvoudige oplossing te leveren voor een zeer complex technologisch probleem, verstevigt GoEuro razendsnel zijn positie in een markt die rijp is voor radicale verandering”, zegt Bos Baskett, general partner bij NEA. “De meer dan 200 miljard dollar genererende Europese reismarkt biedt enorme kansen en we ondersteunen GoEuro graag bij de uitbreiding van het platform in West-Europa.”
“Iedereen die ooit een trein- of buskaartje in Europa heeft geboekt zal onmiddellijk begrijpen waarom GoEuro een revolutie in de reisindustrie is”, aldus Itzik Parnafes, general partner bij Battery Ventures. “Het bedrijf is verder een lichtend voorbeeld van de wijze waarop complete ecosystemen getransformeerd kunnen worden door op een slimme manier data te gebruiken, een investeringsmodel waarin we bij Battery zeer geïnteresseerd zijn.”
Over GoEuro
GoEuro is een reiszoekmachine die het mogelijk maakt om lucht-, spoor- en busvervoer in heel Europa te vergelijken.
GoEuro zorgt voor een revolutie in reisplanning. Het platform geeft reizigers een ruimere keuze, voorziet hen van uitgebreide informatie – transparante prijzen en gedetailleerde reistijden –  en maakt boeken een stuk eenvoudiger. Met GoEuro kunnen reizigers hun reis plannen naar en vanaf iedere locatie, met inbegrip van steden en dorpen, waarbij de beste transportcombinaties op basis van prijs, reistijd en gemak in één oogopslag zichtbaar worden en het bezoeken van meerdere websites niet langer nodig is om een hele reis te plannen. GoEuro maakt reisplanning eenvoudig, flexibel en persoonlijk.
GoEuro is gevestigd in Berlijn en heeft 50 medewerkers uit 20 landen. Het bedrijf is voor miljoenen dollars gefinancierd door onder andere Battery Ventures, Hasso Plattner Ventures en Lakestar.
Over NEA
New Enterprise Associates, Inc. (NEA) is een wereldwijd opererende participatiemaatschappij die ondernemers helpt transformationele bedrijven op te bouwen in meerdere fasen, sectoren en regio’s. Met ongeveer 13 miljard dollar in gecommitteerd kapitaal investeert NEA in gezondheidszorg- en technologiebedrijven in alle stadia van de levenscyclus, van beginfase tot beursgang. NEA’s lange staat van dienst in succesvol investeren omvat meer dan 190 beursgangen en ruim 315 overnames sinds de oprichting in 1977.  In de Verenigde Staten heeft NEA kantoren in Menlo Park (Californië), Boston (Massachusetts), New York (New York), Chicago (Illionois) en Washington D.C. Verder heeft New Enterprise Associates (India) Pvt. Ltd vestigingen in Bangalore en Mumbai en New Enterprise Associates (Beijing), Ltd is gevestigd in Beijing en Shanghai, China. Raadpleeg voor meer informatie www.nea.com.

Voor alle persreleases van GoEuro: http://www.goeuro.nl/press-releases

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in