Intel ontketent zijn eerste 8-core desktopprocessor

Intel onthult zijn eerste acht-core desktopprocessor, de Intel Core i7-5960X processor Extreme Edition. Deze CPU, met de codenaam Haswell-E, is gericht op power-users die het uiterste eisen van hun pc’s. Voor pc-enthusiasts, gamers en content creators die het ultieme prestatieniveau willen, maakt Intels eerste desktopprocessor met 16 threads en nieuw DDR4-geheugen de snelste desktopsystemen ooit mogelijk. De nieuwe, verbeterde Intel X99-chipset en robuuste overklokmogelijkheden stellen gebruikers in staat om hun systemen af te stellen voor maximale prestaties.

“Hiermee luiden we de volgende fase in van ons eerder dit jaar aangekondigde initiatief om de desktop opnieuw uit te vinden”, zegt Lisa Graff, vice-president en general manager van Intels Desktop Client Platform Group. “Deze productfamilie is direct gericht op enthusiasts die hun systemen verder opvoeren dan wie dan ook. We bieden de snelheid, cores, overklokmogelijkheden en platformvoorzieningen die zij aan ons hebben gevraagd.”
Superhot met Oculus Rift, Titan Fall
Op de Penny Arcade Expo (PAX) toont Intel wat deze nieuwe, high-performance krachtpatsers kunnen. Op de beursstand van Intel staan systemen van diverse fabrikanten die deze nieuwe processorfamilie benutten. Op deze computers draaien populaire games zoals Lucky’s Tale, Superhot met de VR-bril Oculus Rift, Dark Souls 2 en Titan Fall. Daar op voortbordurend demonstreert Intel ook gaming met live-streaming via Twitch, op een nieuw Intel Core Processor Extreme Edition-systeem. Gamers die live streamen kunnen dankzij acht cores genieten van high-definition streams van hoge kwaliteit, zónder dat dit ten koste gaat van hun gameplezier door vertragingen.
Prioriteit voor prestaties
Intel heeft uitgebreid voorwerk verricht met industriepartners om dit nieuwe platform goed te benutten. Belangrijke OEM’s, geheugenleveranciers, moederbordproducenten en partners voor videokaarten helpen mee om dit enthusiast-ecosysteem verder te laten groeien.
“Wij zoeken constant naar geavanceerde technologie die onze klanten een concurrentievoordeel kan geven”, zegt general manager Frank Azor van Alienware. “Het was een gemakkelijk besluit om samen te werken met Intel om de nieuwe acht-core extreme processor te gebruiken voor ons flagship gamingdesktop, de Alienware Area-51. We zien indrukwekkende overklokruimte en deze nieuwe Intel-processor is de perfecte keuze voor gamers die absoluut de beste prestaties eisen van hun systemen.”
Kelt Reeves, president van Falcon Northwest. “Dit is de mooiste verzameling nieuwe technologieën die ik ooit heb gezien en die komen nu allemaal tegelijk samen. Enthusiasts zullen verbijsterd zijn over wat ze kunnen doen met DDR4-geheugen, 10 SATA 6Gbps poorten, 40 PCI Express lanes en acht-core CPU’s.”
Thunderbolt 2 Ready
Veel van deze nieuwe desktopplatformen op basis van de Intel X99-chipset zijn ook voorbereid op Thunderbolt-aansluitingen. In combinatie met een Thunderbolt 2-insteekkaart maakt dit een buitengewoon snelle pc-verbinding van 20 Gbps mogelijk. Data-intensieve taken zoals het bewerken van 4K-videobeeld, het renderen van 3D-materiaal en het ontwikkelen van games profiteren enorm van de prestaties van Thunderbolt 2. Pc- en moederbordenfabrikanten fabrikant kunnen informatie geven over de compatibiliteit.
Vanaf volgende week drie versies verkrijgbaar, uiteenlopend van zes tot acht cores en van $389 tot $999. Deze nieuwe processors zijn ‘conflictvrij’, ofwel geproduceerd zonder gebruik van mineralen uit conflictgebieden. Meer informatie over Intels Extreme-processors is hier te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in