Jongeren brengen Prattle-app uit voor iOS

Programmeren is erg moeilijk en vaak volgt men er een speciale opleiding voor om zoveel mogelijk kennis op te doen op dit gebied. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn, want de 15-jarige Arthur de Voogd en 18-jarige Thomas Boersma hebben vandaag hun eerste applicatie uitgebracht voor iOS: Prattle.

Het idee achter Prattle is dat je een gesproken boodschap kunt opnemen, welke je dan naar je vrienden, familie of zelfs vreemden kunt sturen. Dit kan een geheim zijn, een liedje, een grap of wat dan ook. Vanzelfsprekend kun je ook de gesproken content van anderen beluisteren. De app functioneert dus eigenlijk als een soort social media platform, maar dan op een geheel unieke wijze: met geluid in plaats van met tekst.
Omdat Prattle niet vol zit met allerlei extra (nutteloze) features is het gebruik ervan kinderspel. Het middelste tabblad met daarop de tekst ‘Prattle’ en een microfoontje zie je een ronde blauwe knop. Door erop te tikken wordt de microfoon geactiveerd en kun je dus zeggen wat je wilt zeggen. Ben je klaar, dan tik je nogmaals en dan wordt het bericht verstuurd naar wie je ook maar wilt. Dit kun je zelf bepalen.
Zodra een gesproken bericht eenmaal beluisterd is verdwijnt deze. Dit lijkt een beetje op de functie in Snapchat waarbij een foto verdwijnt als deze door de ander bekeken is. Het geeft Prattle een gevoel van privacy.
Prattle is volledig gratis beschikbaar in de App Store en vereist iOS 7.1. De app neemt slechts een paar MB aan ruimte in beslag en is in het Engels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in