McAfee biedt complete bescherming voor het hybride datacenter, met nieuwe Server Security Suites

high-res versie (.pdf)

McAfee, onderdeel van Intel Security, heeft tijdens VMworld in San Francisco uitbreidingen aangekondigd voor zijn serverbeveiligingsportfolio. Met de nieuwe McAfee Server Security Suites kunnen de beveiligingsprestaties geoptimaliseerd worden. Ook zijn er nieuwe beheermogelijkheden. Organisaties kunnen hiermee de beveiliging van servers in fysieke, gevirtualiseerde en cloud omgevingen versterken. Verder is er beter inzicht in de draaiende servertaken, kan de beveiliging fijnmaziger worden ingesteld en kunnen servers veilig naar de publieke cloud worden gebracht.

“De verbeterde McAfee MOVE AV 3.5 is een belangrijke stap voorwaarts voor onze organisatie”, zegt Sander Goudswaard, IT-specialist bij Westerscheldetunnel N.V. “Dankzij de nieuwe rapportagefunctie voor scans zijn we in staat om het scanproces beter te optimaliseren, onder andere doordat we locaties die regelmatig worden gescand en die we als veilig beschouwen, kunnen uitsluiten.”

Bij de nieuwe McAfee Server Security Suites gaat het om:
  • McAfee Server Security Suite Essentials – bescherming van fysieke, virtuele en cloud serverimplementaties. Organisaties kunnen de actieve werkprocessen identificeren voor volledig inzicht in de beveiligingsstatus. Ondersteuning voor blacklisting en virtualisatie biedt complete bescherming van belangrijke werkprocessen op fysieke en virtuele servers, bij een minimale processor-overhead.
  • McAfee Server Security Suite Advanced – bevat alle mogelijkheden van McAfee Server Suite Essentials, plus whitelisting voor bescherming tegen zero-day dreigingen, bescherming tegen Advanced Persistent Threats (APT’s) en betere mogelijkheden voor het naleven van regelgeving. Dit gebeurt door middel van change management. Dit is de meest complete beveiligingsoplossing voor fysieke, virtuele en cloud serverinstallaties van dit moment.

Beide suites worden geleverd met McAfee MOVE AV-technologie, dat geavanceerde bescherming tegen malware biedt voor gevirtualiseerde serveromgevingen. Deze kan geïmplementeerd worden op platforms van verschillende vendors, of als een ‘agentless’ optie voor VMware vShield. Ook kunnen de nieuwe suites geïntegreerd worden met McAfee ePolicy Orchestrator software, voor gecentraliseerd beheer van risico’s, het gecoördineerd handelen bij incidenten en het beheer van beveiligingspolicies.
Een overzicht van de belangrijkste kenmerken:
  • Eenvoudiger inrichten van Security Virtual Appliances (SVA’s), via de NSX-composer voor MOVE AV-implementaties.
  • Meer inzicht in en controle over netwerkcommunicatie tussen virtuele machines, met MOVE Agentless Firewall en met gebruik van VMware Cloud Networking and Security (vCNS). Dit is een op hypervisors gebaseerde oplossing voor gevirtualiseerde datacenters.
  • Eenvoudiger beveiligingsbeheer met een nieuwe SVA manager voor MOVE AV (multi-platform), waarmee servercapaciteit en -werkprocessen binnen gevirtualiseerde omgevingen effectiever beheerd kunnen worden.
  • Optimalisatie van de beschikbare middelen voor gevirtualiseerde omgevingen, met verbeterde diagnosemogelijkheden voor het instellen van de AV-prestaties.
  • Automatische detectie en beheer van nieuwe virtuele machines, in zowel private als publieke clouds, dankzij twee nieuwe McAfee Data Center Connectors voor Microsoft Azure en OpenStack. Deze vormen een aanvulling op de twee bestaande Data Center Connectors voor Amazon AWS en VMware vSphere.
Kijk voor meer informatie over de McAfee Server Security Suites op www.mcafee.com/datacenter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in