Apple brengt iOS 8.0.1 uit [update: teruggetrokken]

Apple heeft vanavond alweer de eerste update voor iOS 8 uitgebracht, versie 8.0.1. Deze brengt een hoop bugfixes met zich mee, waaronder eentje voor HealthKit, zodat ontwikkelaars hun gezondheidsapps nu eindelijk weer kunnen updaten en voorzien van de nieuwe features in iOS 8 die hiermee te maken hebben. 
De update komt relatief kort na de release van iOS 8 vorige week, wat wel vaker voorkomt. Voor veel gebruikers zal de update een geschenk uit de hemel zijn, omdat de afgelopen week een hoop klachten verschenen over bugs in iOS 8.
De volledige changelog is als volgt:

  • Er is een probleem verholpen zodat HealthKit-apps nu beschikbaar kunnen worden gemaakt in de App Store
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat toetsenborden van derden gedeselecteerd konden worden wanneer een gebruiker zijn of haar toegangscode invoerde
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat sommige apps geen toegang meer hadden tot foto’s in de fotobibliotheek
  • De betrouwbaarheid van de Bereikbaarheid-functie op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is verbeterd
  • Er is een probleem verholpen dat kon leiden tot onverwacht gebruik van mobiele data bij het ontvangen van sms/mms-berichten
  • Betere ondersteuning voor ‘Vraag om te kopen’ bij gezinsdeling voor aankopen vanuit apps
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat beltonen niet werden teruggezet uit iCloud-reservekopieën
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe leidde dat er geen foto’s en video’s vanuit Safari konden worden geüpload
Installeren van iOS 8.0.1 kun je doen door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan. Als de update gevonden is, tik dan op ‘Downloaden en installeren’. Als je een toegangscode hebt ingesteld zul je deze moeten invoeren en tot slot moet je nog een privacyverklaring accepteren. De update zal dan worden binnengehaald.

Update 19:23: Verschillende gebruikers hebben laten weten problemen met Touch ID en het mobiele netwerk te hebben. In dat tweede geval zien zij ‘Geen service’ staan op de plek waar normaal de naam van de provider wordt weergegeven. Aanbevolen wordt om de update voorlopig even niet te installeren totdat de problemen opgelost zijn.

Update 19:40: Tot zover blijken de hiervoor genoemde problemen alleen voor te komen bij gebruikers met een iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Update 20:43: Apple heeft de update inmiddels teruggetrokken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in