[ASE] Apple kondigt iPhone 6 en iPhone 6 Plus aan

Apple heeft vanavond tijdens het Special Event de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aangekondigd. De toestellen volgen de iPhone 5s op die vorig jaar geïntroduceerd wordt. Een nieuw design, een groter scherm en een hardware-upgrade zijn de belangrijkste vernieuwingen.
De iPhone 6 en iPhone 6 Plus beschikken over een schermgrootte en resolutie van respectievelijk 4,7 inch, 1334 x 750 met een pixeldichtheid van 326ppi en 5,5 inch, 1920 x 1080 met een pixeldichtheid van 401ppi.Dit is volwaardig Full HD, benadrukte Apple’s SVP Worldwide Marketing.

Bij de iPhone 6 Plus wordt het grotere scherm extra goed benut dankzij een nieuwe liggende weergave waarbij je een soort iPad-achtige interface krijgt. Ondanks dat het bedienen van zo’n grote iPhone moeilijk lijkt kun je met twee tikken op de Touch ID-sensor de app omlaag laten scrollen, zodat je toch bij de bovenkant van een app kunt.

Beide nieuwe iPhones beschikken over een A8-chip, die 25% sneller is ten opzichte van de A7-chip. Er zitten ook twee miljoen transistors op en het is met een 20nm productieproces gefabriceerd. En een M8-coprocessor die een barometer toevoegt.

De batterijduur is eveneens flink verbeterd:
iPhone 6: 50 uur audio, 11 uur video, 11 uur wifi, 10 uur LTE
iPhone 6 Plus: 80 uur audio, 14 uur video 12 uur wifi, 12 uur LTE

Hoewel de camera in de iPhone 6 qua aantal megapixels gelijk is gebleven met acht, is er wel een heel nieuwe sensor. Ook komt er voor de iPhone 6 Plus optische stabilisatie bij. Video’s opnemen kan nu met 1080p-kwaliteit met 30 frames per seconde en 60 frames per seconde, en slow-motion tot 240 frames per seconde, naast 120 frames per seconde. Verder is HDR nu ook voor video’s mogelijk én er worden niet meer drie foto’s gemaakt wanneer HDR ingeschakeld is, maar gewoon één.

De FaceTime HD-camera is eveneens verbeterd. Het laat nu nog meer licht door, wat resulteert in betere foto’s in het donker. En herinner je je de burst-modus van de iPhone 5s nog? Deze komt nu ook naar de FaceTime-camera.

Uiteraard komt de iPhone 6 met iOS 8 voorgeïnstalleerd. Meer over de nieuwe features lees je hier.

iPhone 6 komt beschikbaar als 16-, 64- en 128 GB variant. Dit geldt voor zowel het normale als voor het ‘Plus’-model. De prijzen variëren van €199 tot €499. In sommige landen zijn ze vanaf 19 september verkrijgbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in