[ASE] Apple kondigt Watch aan

Vorig jaar werden de geruchten al sterker, maar Apple wilde er toen nog niets van weten: een smartwatch. Dit jaar koos het bedrijf er alsnog voor deze richting in te slaan, en het kondigde vanavond dan ook de iWatch aan. Het apparaatje moet gaan concurreren met onder andere de Samsung GEAR.

De Apple Watch is volgens CEO Tim Cook hét ultieme persoonlijke apparaatje.

Het apparaatje beschikt over een saffieren retinaschermpje dat over haptische feedback beschikt. Ook wel Apple Taptic Engine genoemd door Apple. Het bedienen van de Apple Watch gaat middels de ‘Digital Crown’-knop aan de zijkant. Je kunt eraan draaien, maar je kunt het ook indrukken.

Daarnaast is het interface compleet vernieuwd. Een ander font, een nieuwe appweergave enzovoort. Het bedienen moet hierdoor extra makkelijk worden. Dankzij WatchKit kunnen ontwikkelaars ook voor het nieuwe ‘slimme’ horloge apps ontwikkelen.

Aan de onderkant bevinden zich verschillende sensoren die je gezondheid meten, maar ook de bewegingsactiviteit.

Het leuke van de Apple Watch is dat je je hartslag, in de vorm van echte trillingen (ofwel pulsen) naar anderen kunt sturen.

Om de Apple Watch te kunnen gebruiken is een iPhone vereist. Het is dus geen stand-alone apparaatje die zo kunt gebruiken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in