BT breidt datacentercapaciteit in Nederland opnieuw uit

Na de opening van zijn derde Nederlandse datacenter in Rotterdam eerder dit jaar, breidt BT nu zijn datacenter in Nieuwegein verder uit. Een nieuwe serverruimte, die in het voorjaar van 2015 operationeel zal zijn, vergroot de capaciteit op locatie met dertig procent. Deze uitbreiding helpt om in de groeiende vraag naar netwerkgebaseerde IT-diensten en cloudgebaseerde applicaties te voorzien.

De nieuwe high-density serverruimte versterkt zowel BT’s bestaande dual-datacenter aanbod, als de mogelijkheid om klanten te bedienen via het wereldwijde netwerk van meer dan 45 datacenters. Met het BT Compute-portfolio profiteren gebruikers van een geautomatiseerd aanbod van gevirtualiseerde server- en opslagcapaciteit op veilige en vooraf ingerichte cloudplatformen. Ook kan ervoor worden gekozen om BT een private cloudplatform te laten inrichten. In de Benelux bedient BT zijn klanten vanuit datacenters in Amsterdam, Rotterdam en Nieuwegein.
“Wij verbinden mensen en diensten over de hele wereld en leveren de betrouwbaarheid, snelheid en het vertrouwen dat organisaties nodig hebben om alle mogelijkheden van de cloud te benutten. Ook geven we onze klanten controle over hun data, ongeacht of ze gebruik maken van publieke, private of hybride cloud-diensten, en helpen ze zo te voldoen aan wet- en regelgeving,” aldus Joris van Oers, CEO BT Benelux.
BT’s datacenters in de regio zijn verbonden met BT’s wereldwijde netwerk door middel van verschillende toegangstechnologieën. De combinatie met BT’s expertise op het gebied van spraakdiensten maakt deze locaties ook zeer geschikt voor de ondersteuning van het BT One-portfolio van unified communications- en collaboration-diensten, inclusief de op Microsoft Lync 2013- of Cisco’s HCS- (Hosted Collaboration Solution) gebaseerde oplossingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in