BT helpt Glencore met stroomlijnen van wereldwijde communicatie-infrastructuur

BT kondigt vandaag aan een nieuw contract te hebben afgesloten met Glencore, één van ‘s werelds grootste grondstofhandelaren. BT wordt verantwoordelijk voor het bouwen en beheren van het nieuwe wereldwijde kernnetwerk van Glencore in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, het Midden Oosten en Azië.

De geconsolideerde infrastructuur geeft medewerkers in vijftig landen de mogelijkheid om effectiever samen te werken doordat de toegang tot bedrijfskritische applicaties voor de marketing en ontginning van natuurlijke hulpbronnen verbeterd wordt. BT zal ook een aantal samenwerkingsdiensten leveren, waaronder audioconferencing-, videoconferencing- en contactcenterdiensten.
Cyril Reol, Global Chief Information Officer van Glencore: “We opereren wereldwijd en voeren belangrijke activiteiten uit in afgelegen gebieden. Om deze reden hebben we een betrouwbaar netwerk nodig waarmee onze medewerkers in realtime met elkaar kunnen communiceren, op kantoor en bij de mijnen. De recente fusie van Glencore en Xstrate zorgde voor grote uitdagingen met betrekking tot de standaardisatie en het beheer van de netwerkinfrastructuur en het aanbieden van betrouwbare communicatiediensten aan onze medewerkers. We hebben voor BT gekozen vanwege het wereldwijde netwerk en de kwaliteit van hun diensten die ons de mogelijkheid geven om creatief en innovatief verschillende technologieën in te zetten, waarmee we dergelijke uitdagingen op kunnen lossen. BT heeft door de jaren heen bewezen een betrouwbare partner te zijn. Dit geeft ons het vertrouwen dat ook dit ambitieuze project door hen in goede banen zal worden geleid.”
Corrado Sciolla, President BT Global Services Europa: “Al sinds 2004 zetten wij onze kennis van de energie- en grondstoffensector in voor Glencore. We voorzien hen van wereldwijde netwerkdiensten, internetconnectiviteit en andere communicatiediensten. We zijn er trots op dat Glencore ons heeft benaderd voor het verder ondersteunen van hun groei en ontwikkeling, door het samenvoegen van verschillende netwerken en de communicatiediensten zo te integreren dat het personeel wereldwijd effectiever kan samenwerken. De geconsolideerde infrastructuur stelt Glencore’s IT-teams in staat om technologische assets op zo’n manier te organiseren dat die aan de bedrijfsambities kunnen voldoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in