BW Offshore sluit strategisch satelliet-communicatiedeal met Orange Business Services

BW Offshore, wereldwijde leverancier van drijvende productiediensten aan de olie-en gasindustrie, tekent met Orange Business Services een 5-jarig contract van zo’n 12 miljoen dollar voor de levering van volledige satelliet-communicatieoplossingen. De oplossingen worden geïmplementeerd in de vloot met zeer gespecialiseerde olie-en gasproductieschepen van BW Offshore. Met een vloot van 14 Floating Production, Storage en Offloading (FPSO)-schepen en een drijvende Floating Storage en Offtake (FSO)-vaartuig is BW Offshore wereldwijd één van de twee grootste aannemers van drijvende productiediensten.

Orange Business Services levert een maritieme VSAT, een volledig beheerde en op satelliet gebaseerde communicatieoplossing, waarmee 14 olie- en gasproductieschepen en twee vaste locaties in het Orange MPLS-netwerk worden geïntegreerd. De oplossing geeft de medewerkers van BW Offshore toegang tot exact dezelfde zakelijke applicaties, communicatie- en entertainmentdiensten, of ze nou op zee of aan land zijn, ongeacht de locatie van hun vaartuig. Bovendien wil BW Offshore investeren in Session Internet Protocol (SIP) trunking, dus het gebruik van voice over IP om de verbinding van private branch exchange (PBX) naar het Internet te faciliteren, waarmee de implementatie van unified communications voor 2000 medewerkers een feit wordt, ongeacht de locatie waar zij zich bevinden.
Vanuit administratief oogpunt is de oplossing op verschillende manieren baanbrekend. BW Offshore heeft jarenlang verschillende VSAT-leveranciers gehad, met verschillende contracten en uiteenlopende SLA’s. Ervaringen wat betreft de kwaliteit van de geleverde diensten waren steeds weer anders. De communicatieoplossing van Orange Business Services maakt hier een eind aan en verbindt de medewerkers op zee en aan land door middel van een naadloos netwerk. Voor alle medewerkers gelden dezelfde hoge prestaties, kwaliteit van dienstverlening en veiligheid.
“Doordat wij voor de op satelliet gebaseerde oplossing van Orange Business Services hebben gekozen, kunnen wij de vele uitdagingen die kunnen opduiken bij het schakelen met meerdere leveranciers vermijden. Denk aan grote vertragingen op VSAT-verbindingen en slechte prestaties van applicaties op zee,” zegt Fritz Ekløff, Senior Vice President of Corporate IT bij BW Offshore. “We hebben gekozen voor één leverancier die de volledige verantwoordelijkheid voor communicatie op zich neemt en die de diensten op een snelle, kwalitatieve en veilige wijze kan leveren. De oplossing is kostenefficiënt. Tegelijkertijd krijgen wij toegang tot een breder scala aan diensten dan vóór onze samenwerking.”
“Met de Orange maritieme diensten toont BW Offshore aan hoe het is om op zee te werken en er kantoren te hebben,” zegt Helmut Reisinger, senior vice president, Orange Business Services Europa, Rusland en CIS. “In tegenstelling tot andere VSAT-leveranciers zijn onze diensten aan land en op zee volledig geïntegreerd. Dit betekent dat BW Offshore toegang krijgt tot veilige netwerken met hoge prestaties voor alle locaties. Door voor een volledig beheerde oplossing te gaan, vermijdt het bedrijf het publieke internet, dat gepaard gaat met nog eens extra complexiteit en een verlaagde totale controle, kwaliteit en veiligheid. Orange Business Services ondersteunt BW Offshore met de sterke expertise op het gebied van het maritieme, olie- en gaswerkveld. Daarbij is Orange Business Services de enige wereldwijde leverancier met lokale medewerkers die complexe satellietnetwerken overal ter wereld kunnen installeren en ondersteunen, ook in de Benelux. Voor een wereldwijd bedrijf zoals BW Offshore is dit cruciaal.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in