iOS 8 vanaf morgen beschikbaar

Vorige week kondigde Apple tijdens het September Special Event aan dat iOS 8 vanaf 17 september beschikbaar zou gaan komen. En dat is inmiddels alweer over een dag, dus het is dan ook slim om je alvast voor te bereiden op de update. Wat kan ik van iOS 8 verwachten en hoe installeer ik de update? En bovenal, wanneer staat de update beschikbaar?

iOS 8 bouwt verder op het fundament van iOS 7 en komt met prachtige nieuwe features waar voor iedereen wel wat interessant bij zal zitten.
Een paar belangrijke vernieuwingen zijn interactieve meldingen, QuickType met suggesties tijdens het typen, Continuïteit, gezondheid, extensies en iMessage heeft verder een nieuwe features gekregen. Natuurlijk blijft het hier niet bij, echter is de lijst met vernieuwingen immens groot. Gelukkig kun je toch alles over iOS 8 leren op onze speciale daarvoor bestemde pagina, neem er zeker weten eens een kijkje. Of bekijk onze samenvattingen over iOS 8 eens voor een wat beknoptere weergave van alle nieuwe functies: deel 1, deel 2.

Een veel gestelde vraag bij de release van een major-update is altijd of het nog wel voldoende functioneert op oudere toestellen. In ieder geval zou ik me geen zorgen maken als je een iPhone 5s, 5c of 5 hebt. Zelfs als je een iPhone 4S gebruikt ben je nog ‘safe’, zeker vergeleken met vorig jaar toen iOS 7 net uit was.

iOS 8 is compatibel met de volgende apparaten:

 • iPhone 4S
 • iPhone 5
 • iPhone 5c
 • iPhone 5s
 • iPod touch (5e generatie)
 • iPad 2
 • iPad (3e generatie)
 • iPad (4e generatie)
 • iPad Air
 • iPad mini
 • iPad mini met Retina-display

Op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus staat de nieuwe versie standaard op voorgeïnstalleerd. Toch kan het zijn dat je vrij snel alweer moet updaten, namelijk naar iOS 8.0.1. Dat is meestal zo bij nieuwe toestellen.

iOS 8 komt morgen om 19:00 Nederlandse tijd beschikbaar. Houd er rekening mee dat de servers overbelast kunnen raken door de enorme drukte. Immers, de ervaring heeft veel iOS-gebruikers geleerd dat het ieder jaar weer raak is. Het is daarom ook raadzaam om, als je problemen ondervindt bij het zoeken naar de update of het downloaden ervan, te wachten tot komende donderdag.

Je kunt zoeken naar updates door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan. Of sluit je apparaat aan op je pc/Mac en haal de update via iTunes 11.4 binnen. Zorg trouwens dat je, zeker met weinig opslagruimte, zoveel mogelijk ruimte vrij maakt. iOS 8 is als ‘schone installatie’ minimaal 1,44 GB (iPad 2) groot. Het is slimmer als je echter minstens 2,5 GB over hebt, omdat er altijd meer nodig is dan de grootte van de update zelf.

Het beste nieuws is dat iOS 8 uiteraard zoals iedere update voor de iPhone, iPad en iPod touch geheel gratis is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in