iPhone 6 en 6 Plus al 4 miljoen keer voorbesteld

De iPhone 6 en 6 Plus zijn samen al vier miljoen keer voorbesteld, zo heeft Apple laten weten. Beide iPhones werden vorige week dinsdag aangekondigd tijdens het Special Event, samen met de Apple Watch en de releasedatum van iOS 8. Het aantal voorbestellingen is voor Apple een record.

Vooral als je bedenkt dat de iPhone 6 en 6 Plus momenteel nog maar in een select aantal landen voorbesteld kan worden is vier miljoen een enorm getal. Het is dan ook het dubbele van de vorige iPhone waarvan deze cijfers bekend werden: de iPhone 5. Van de iPhone 5s en 5c zijn geen gegevens bekend over het aantal voorbestellingen. De iPhone 4S werd overigens 1 miljoen keer voorbesteld en de iPhone 4 ‘slechts’ 600.000 keer. Wel moet hierbij worden gezegd dat het bij deze toestellen om één model ging, terwijl de iPhone 6 en 6 Plus samen vier miljoen keer voorbesteld zijn.
Apple liet eerder weten dat ze tachtig miljoen iPhones tegen het einde van het jaar verkocht zullen krijgen. De vraag is natuurlijk of dit haalbaar is, maar Apple kennende is alles mogelijk.
Apple-CEO Tim Cook reageerde op het record:

“iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn beter op iedere manier, en we zijn blij dat klanten ervan houden zoals wij dat doen”, zei Tim Cook, Apple’s CEO. “Voorbestellingen voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben een nieuw record doen vestigen voor Apple, en we kunnen niet wachten om onze beste iPhones tot nu toe in de handen van klanten te krijgen deze vrijdag.” 

De nieuwe toestellen zullen volgende week vrijdag in Nederland kunnen worden voorbesteld via de Apple Online Store. Houdt er alvast rekening mee dat de kans groot is dat één van de toestellen of zelfs allebei al binnen enkele uren uitverkocht kunnen raken. Dit is nu ook al het geval in de landen waar het toestel al voorbesteld kan worden. Het is mogelijk dat je een paar weken zult moeten wachten, tenzij je er als de kippen bij bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in