Nieuwe softwarepakketten McAfee waken over apparaten en digitale levens van de consument

Recentelijk heeft McAfee, onderdeel van Intel Security, de consumentensoftware voor 2015 aangekondigd. De nieuwe beveiligingssoftware biedt betere bescherming aan het steeds innovatievere digitale leven van de consument. De nieuwe productlijn omvat McAfee AntiVirus Plus 2015, McAfee Internet Security 2015, McAfee Total Protection 2015 en McAfee LiveSafe 2015, de dienst het product  dat op alle pc’s, Macs, smartphones in uw huis de gegevens en de identiteit van de gebruiker beschermt.

De uitgebreide beveiligingsopties van McAfee AntiVirus Plus 2015, McAfee Internet Security 2015, McAfee Total Protection 2015 en McAfee LiveSafe 2015 omvatten onder meer verbeterde malware-bescherming en optimaal gebruiksgemak. McAfee voorzag de engine voor malware-detectie onlangs van een upgrade die leidt tot nauwkeurigere detectie én hogere prestaties, zodat de consument beter is beschermd tegen de huidige geavanceerde dreigingen. Verder volstaat één eenvoudige handeling om extra apparaten toe te voegen aan dit cross-device product.
McAfee LiveSafe 2015 is de vaandeldrager van de nieuwe generatie cross-device beveiliging voor de consument: het beschermt de verschillende apparaten, de persoonlijke data en de identiteit van de gebruiker. Het is de eerste beveiligingssuite die authenticatie door middel van stem- en gezichtsherkenning toepast, zodat gevoelige en persoonlijke informatie – denk aan testamenten, aktes en paspoorten – volkomen veilig kunnen worden opgeslagen in een ondoordringbare kluis in de cloud. McAfee LiveSafe 2015 biedt ook cloudgebaseerd wachtwoordbeheer, zodat gebruikers eenvoudig hun online wachtwoorden kunnen beheren.
Een recent onderzoek van McAfee, Safeguarding the Future in 2025, laat zien dat het gemiddelde huishouden een stuk of vier mobiele apparaten – smartphones, tablets, etc – bezit en voorspelt dat dit aantal in de komende tien jaar bijna zal verdubbelen. Vandaag de dag wordt een ongekende hoeveelheid persoonlijk identificeerbare privédata verzameld en verspreid, vooral omdat steeds meer mensen gebruikmaken van apparaten en wearables die verbonden zijn met internet. De hoeveelheid gevoelige gegevens zal in de toekomst alleen maar toenemen.
De verwachting is dat ‘the internet of things’ meer en meer verstrengeld zal raken met ons leven: alledaagse huishoudelijke apparaten die draadloos op internet zijn aangesloten en steeds slimmer worden, zullen de normaalste zaak van de wereld zijn, net als alledaagse taken waarvoor we de deur niet meer uit hoeven. Denk aan een koelkast die zélf detecteert dat de melk bijna op is, twee pakken in een virtueel winkelmandje stopt die prompt een uur later door een drone worden bezorgd. Denk aan robots op de werkvloer. Denk aan een medische check-up online en een huisarts met een virtuele wachtkamer. 
Vooral de steeds grotere hoeveelheid gevoelige data op steeds meer verschillende apparaten brengt een verhoogd risico op geavanceerde aanvallen en oplichtingspraktijken met zich mee. Gesterkt door de bevindingen van het onderzoek blijft McAfee zich inzetten voor steeds betere producten, om in de pas te blijven met de toenemende behoeften van de moderne consument.
“Het aantal én de diversiteit van ‘connected’ apparaten wordt steeds groter, waardoor ook de behoefte aan beveiliging drastisch evolueert,” zegt Martin Pivetta, Product Manager Consumer Mobile & Small Business bij McAfee. “Daarmee groeit ook onze toewijding om innovaties te leveren die zorgen voor een veilig digitaal leven van de consument, overal en altijd.”
Meer informatie over prijzen en beschikbaarheid van McAfee LiveSafe 2015 is te vinden op www.mcafee.com/livesafe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in