Orange Business Services komt met wereldwijde lokatiediensten voor M2M SIM-kaarten

Orange Business Services’s nieuwe wereldwijde Machine to Machine (M2M) geolocatie-aanbod volgt bedrijfsmiddelen en apparatuur, waar dan ook ter wereld en onafhankelijk van de operator, real-time via cellulaire netwerken.

Bedrijven hebben de keuze uit een kant en klare versie, te bereiken via het Orange Business Services M2M webportaal, inclusief de SIM-kaart interface om locaties in kaart te brengen, of een API-optie die verder in de IT-omgeving geïntegreerd wordt.
De wereldwijde geolocatiedienst kan in minder dan een minuut de SIM-kaart op afstand uitlezen en de volgende zaken vaststellen:
  • In welk land de apparatuur zich bevindt en het netwerk of de operator waarmee het in verbinding staat;
  • de geografische lengte- en breedtegraad van de terminal;
  • de hardware-identiteit via IMEI (International Mobile Equipment Identity) van de SIM-kaart;
  • het niveau van het netwerksignaal.

Deze oplossing vraagt niet om softwareupdates of GPS hardwaretoevoegingen om geolocatie van de communicerende apparaten te laten werken. Doordat de oplossing door een cellulair netwerk gedekt wordt, biedt het systeem geavanceerde lokatiediensten voor zowel binnen als buiten.
100% Orange – Innovatie op het gebied van internationale locatie-GUI en -diensten
Deskundigen van het Orange Labs hebben een M2M SIM-kaart ontworpen die in verbinding kan worden gebracht met ieder type cellulair netwerk. Dit in combincatie met een innovatief platform om kaarten op afstand en geografische informatie op te vragen. Ook is het mogelijk om de exacte locatie op de kaart weer te geven.

Real-time feedback van veldoperatoren, beheer van apparatuur op afstand, preventief onderhoud, bewaking van bagage, beveiliging van bouwmachines, wagenparkbeheer, asset tracking en meer zijn een aantal concrete voorbeelden van zaken waar deze dienst goed voor is.

M2M-technologieën en breder genomen, Internet of Things, bieden met de nieuwe zakelijke processen en dienstontwikkeling nieuwe mogelijkheden voor bedrijven. Zij vormen de basis voor digitale transformatie. Orange Business Services zet zich in als wereldwijde operator èn integrator om bedrijven te ondersteunen met de nodige verbindingen en totaaloplossingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in