Review: Watchdogs – QR codes en hidden messages

Bron
Ubisoft heeft met Watchdogs hoge ogen gegooid in de wereld van de open wereld crime thrillers. De game speelt zich af in het Chicago van 2012 waar je in de huid kruipt van Aiden Pearce. Deze hacker met een groot gevoel voor moraliteit, heeft de kracht om informatie te vergaren of wie dan ook en alle elektrische apparatuur zoals telefoons, computers en ook stoplichten en machines te kunnen overnemen. Het doel van de game is om de het geweld in de stad aan te pakken en de orde in de stad te laten terugkeren. De game is beschikbaar op PS3 en 4, Xbox One en 360, Windows en binnenkort ook op de Wii U.

De liefhebbers van dit genre, dat groot is geworden door de GTA reeks, zullen inmiddels al aardig wat speeluren in deze game hebben zitten. Maar of je het spel daarmee echt helemaal kent is nog maar de vraag. Watchdogs zit namelijk vol met verborgen missies en bonus games waarmee je nog veel meer uit deze bizar realistische game kunt halen. Om de volle 100% score te kunnen behalen, zul je bijvoorbeeld enige tijd gaan pokeren. De camera’s in het gebouw kunnen je hierbij handig van pas komen 😉 Zorg wel dat je de ins-and-outs van Texas Hold’m poker, dat in de game gespeeld wordt, enigszins kent. Meer weten over poker, de verschillende spellen en de spelregels? Kijk dan eens op deze handige website en binnen no-time heb je ook deze achievement binnen.
Bron
De QR-codes zijn een goed voorbeeld van een eigentijdse puzzel in de game om de single player campaign te kunnen voltooien. Deze QR codes zitten door de gehele stad verborgen. Als je deze scant met behulp van gehackte securitycameras, dan tref je diverse verborgen boodschappen aan. Als je alle 16 QR codes weet je vinden en de bonusmissie uiteindelijk ook nog goed weet je volbrengen, dan verdien je de “ Read-only” trophy. We helpen je op weg met onderstaand rijtje, maar je kunt natuurlijk ook de walk-through video bekijken.
# 1 – South Parker Square Boven de supermarket nabij het kruispunt treft je deze eerste code aan. Om de code te scannen hack je de cam die ten zuiden van het gebouw hangt. Je krijgt dit vrolijke bericht te zien: Hey DedSec! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
#2 – North Parker Square Als je vanaf het zuiden richting het noorden gaat vind je de volgende code in no-time. Deze zit namelijk verborgen naast het “ te huur” bord. Wederom check je de code middels een camera die op de hoek van het oude gebouw hangt aan de linker kant van de straat. Dat deze game eingelijk voor 18+ is wordt duidelijk uit het bericht: DedSec can suck my 8=====>
# 3 – Het westen van “The Wards” Bemachtig een boot en vaar naar de dam in westelijke richting om deze code te kunnen vinden. De camera op de dam kun je hier voor gebruiken en scan de code met je smartphone: Don’t QQ if U can’t find me.
#4 – Zuidelijke punt van “The Wards” Nabij de wapenwinkel tref je de 4e code aan. De camera die je hiervoor weer nodig hebt, hangt aan het zuiden aan een oud gebouw met appartementen. Stappenplan: hacken en draai naar het oosten om de code te kunnen checken en gebruik vervolgens je telefoon om deze message te kunnen lezen: */* U found one! */*   – Dit geeft weer hoop!
#5 – West Brandon Docks Ga de brug over in zuidelijke richting en hack de camera op de hoek van het gebouw dat je daar aantreft nabij het einde van de brug. Gebruik wederom je Phone en je krijgt dit bericht te zien: DedSec? More like DedSUC! Om het spel nog uitdagend te houden, verklappen we niet alle locaties van de codes. We geven je wat hints, zodat je na enige oefenen met bovenstaande 5 codes nu zelf opzoek kunt gaan naar de overige 11 codes. Wellicht helpt dit je verder:
#6 : Zoek naar een poster met het opschrift: “ Safe Energy Saves You Money”
#7: Ga de trap omhoog in het westen, nabij het treinstation
#8: North Brandon Docks, 2 blocks east.
# 9: Onder het treinstation vind je wat je zoekt.
#10: Waar de rivieren elkaar kruisen tref je de volgende code aan. Zoek goed, ook onder de autoweg.
#11: Levensgevaarlijk: ga het spoor op zodra de laatste trein is gepasseerd en loop richting het noorden.
#12: Deze ga je beslist niet missen op de grote kruising. Tip: richt je smartphone op de monitor links.
#13: Chicago Water Tower.
#14: Parkeerplaats, garagedeur.
#15: Southwest Area of Mad Mile, camera zit aan de muur en de QR code zit in een advertentie.
#16: Pawnee; hier tref je de laatste code aan. Een eitje, aangezien je hier maar 1 code zult vinden, nabij de brug. Het bericht luidt: ~~(8:> will U be my BFF? 4 realz!
De “ hidden mission” mag je ook niet missen. Nadat je alle 16 codes gevonden hebt, wordt je gebeld door DedSec en volg de aanwijzigen op de kaart. Ga opzoek naar de kist met inbrekersgereedschap en hack het beveiligingssysteem. DONE! Happy cheating.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in