Synology lanceert krachtige 4-bay DiskStation DS415+

Synology introduceert de nieuwe DiskStation DS415+. Met deze krachtige 4-bay NAS server kunnen MKB-ondernemingen en veeleisende thuisgebruikers hun opslag en backups centraliseren, en makkelijk bestanden delen.

De DS415+ is voorzien van een 2,4GHz quad-core Intel Atom processor met hardwarematige AES-NI encryptie, een floating-point unit en 2GB DDR3-geheugen. De vier drive-bays bieden een enorme opslagcapaciteit. Via USB 3.0-, USB 2.0- en eSATA-poorten kunnen gebruikers diverse externe opslagapparaten aansluiten. Dubbele LAN-poorten bieden zekerheid bij uitval van een van de aansluitingen (failover), of kunnen gekoppeld worden voor hogere prestaties (link aggregation).

“De DS415+ biedt hoge datadoorvoersnelheden en zeer hoge prestaties bij de encryptie en decryptie van gegevens, dankzij de nauwe integratie met onze DSM-software en krachtige hardware. Dit betekent dat zakelijke gebruikers en consumenten kunnen rekenen op optimale zekerheid voor hun kostbare gegevens en een hoog prestatieniveau”, zegt Michael Wang product manager bij Synology.
De DS415+ is het eerste desktop DiskStation-model met een quad-core processor en hardwarematige AES-NI encryptie. Daardoor biedt de DS415+ zeer hoge prestaties en encryptiesnelheden, vergelijkbaar met die van duurdere high-end servers. Bij gekoppelde LAN-verbindingen zijn lees- en schrijfsnelheden mogelijk van respectievelijk maximaal 228MB/sec en 233MB/sec. En ook bij het verwerken van versleutelde bestanden zet de DS415+ indrukwekkende prestaties neer: ruim232 MB/sec lezen en 206MB/sec schrijven.
De DS415+ is ook ontwikkeld met om zeer energiezuinig te opereren, zonder dat het lage energieverbruik de prestaties nadelig beïnvloedt. Wanneer de harde schijven zich in slaapstand bevinden, verbruikt de DS415+ slechts 17,3 watt, terwijl bij piekbelasting het verbruik niet boven 46,2 watt uitkomt. Doordat deze NAS aanzienlijk minder energie verbruikt dan andere servers met een vergelijkbaar prestatieniveau, helpt de DS415+ bij het terugdringen van de stroomkosten en hoeven gebruikers niet te kiezen tussen hoge prestaties en een hoge energierekening.
De DS415+ draait op DiskStation Manager (DSM) 5.0, het meest geavanceerde en intuïtieve besturingssysteem voor NAS-servers. DSM 5.0 biedt een groot aantal bedrijfstoepassingen en is gecertificeerd voor vooraanstaande virtualisatieomgevingen, waaronder VMware. Citrix en Hyper-V. De DS415+ zorgt voor een hogere productiviteit en biedt essentiële zakelijke IT-services in één apparaat. Synology werd verkozen tot winnaar van de PCMag Business Choice Award 2013 en kreeg op alle onderdelen – waaronder betrouwbaarheid, algemene tevredenheid en kans om te worden aanbevolen – de hoogste score. 

Prijs en beschikbaarheid
De Synology DiskStation DS415+ is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt €544,40 (incl. BTW).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in