3rd Rev Xperience biedt showcase van grootste exportproduct

Rotterdam loopt als ‘maakstad’ voorop als het gaat om het opzoeken en overschrijden van grenzen in de creatieve sector. Door verbinding te leggen met de traditionele sectoren, zoals bijvoorbeeld de zorg, hebben de laatste jaren tal van innovatieve ideeën vorm gekregen, die ook nog levensvatbaar zijn voor de toekomst en zorgen voor werkgelegenheid.

3rd Rev Xperience is een showcase van de creatieve industrie, tegenwoordig Nederlands grootste exportproduct. Tijdens dit evenement dat op 6, 7 en 8 november a.s. wordt gehouden in het Merwe- Vierhavensgebied in Rotterdam – o.a. op de RDM Campus – worden de grenzen van tradities en vernieuwing opgezocht om oplossingen te vinden voor ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken.
Wat te denken van de plastic berg bijvoorbeeld. Nu gooien we plastic nog net zo gemakkelijk weg als dat we het maken, maar plastic is net kernafval: het gaat nooit meer weg. Je kunt er daarom maar beter slim mee om gaan, weten ze ook bij Better Future Factory (BFF). Op de expositievloer van 3rd Rev Xperience kunnen bezoekers zien hoe van een plastic koffiebeker kunststof lint wordt gemaakt, waarmee met een 3D printer weer een ander product wordt gemaakt.
Ook voor stedelijke problematiek, zoals de vergrijzing, zijn oplossingen bedacht: slimme alternatieven om ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen, op een veilige en verantwoordelijke manier met technologische hulpmiddelen. In Frankrijk is het al een beproefd recept: de Vivalib-woningen. Er lopen nu al diverse trajecten om de eerste paal in Nederland in de grond te slaan en bestaande woningen aan te passen.
3rd Rev Xperience is de plek bij uitstek om kennis te maken met dit soort innovatieve ontwikkelingen, maar ook om ideeën met elkaar uit te wisselen en te netwerken. Naast de expo van co-creators zijn er tal van interessante sprekers, zoals: Tim Rowe van het Cambridge Innovation Centre, topeconoom Jeremy Rifkin, techfreak Charles Groenhuijsen en ondernemer Tjeerd Veenhoven, die slippers maakt van palmbladeren.
Meer weten over 3rd Rev Xperience, het complete programma bekijken en kaarten bestellen? Kijk op www.3rdrevxperience.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in