3rd Rev Xperience: maakindustrie beleeft revival

Op donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 november 2014 is het Merwe- Vierhavensgebied (M4H) in Rotterdam de thuishaven van techniek en wetenschap tijdens 3rd Rev Xperience, het tech-evenement van het jaar. Tijdens de eerste editie maken bezoekers kennis met innovaties op het gebied van o.a. nieuwe energie, big data, 3D printing en robotics.

Met een interactieve expositie en lezingen laten co-creators als RDM Campus, TU Delft, Bosch en Van Gansewinkel letterlijk zien welke innovaties zij in huis hebben. Ook kunnen bezoekers zich laten inspireren door topsprekers, zoals econoom en EU-adviseur Jeremy Rifkin en Charles Groenhuijsen, journalist en techfreak.
3rd Rev Xperience is het evenement voor en door de maakindustrie, die anno 2014 een heuze revival beleeft, waarin innovaties en duurzaamheid hand in hand gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van leren slippers en tassen van palmbladeren, die normaal gesproken tot compost worden verwerkt of het hergebruik van plastic bij 3D printing. Stuk voor stuk ontwikkelingen die bijdragen aan een betere en schonere wereld.
Design en maakindustrie
In het M4H-gebied in Rotterdam komen dit soort ontwikkelingen ook echt tot leven. Centraal gelegen op de as van kennis en kunde is de gehele keten van digital manufacturing – van designdenken via prototyping tot en met het maken van producten al dan niet in co-creatie en co-productie met gebruikers – al volop in ontwikkeling, met maximale ruimte voor de markt.
Bezoekers van 3rd Rev Xperience kunnen in deze proeftuin, zoals het gebied door het ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt betiteld, met eigen ogen zien hoe M4H langzaam maar zeker een positie verwerft als knooppunt van duurzame innovaties en technologische ontwikkelingen in Nederland, met grote kansen voor de economische clusters medisch, food, clean tech en maritiem.
Tickets
3rd Rev Xperience is een driedaags evenement. Op 6 en 7 november zijn de zogenoemde business-dagen en op 8 november is het ‘grote publiek’ welkom. Voor het complete programma en tickets: www.3rdrevxperience.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in