Apple-CEO Tim Cook uit de kast

Apple’s CEO Tim Cook is officiëel uit de kast. Hij liet dit aan Bloomberg weten in een artikel. Hoewel er al eerder geruchten waren dat Cook homoseksueel is, heeft hij dit vandaag eindelijk kenbaar gemaakt.

Tim Cook zei dat hij er inderdaad nooit eerder publiekelijk over verteld heeft, maar dat hij het nu toch echt duidelijk wilde maken: hij is er trots op dat hij homoseksueel is en hij ziet dit dan ook als één van de beste geschenken die hij van God heeft gekregen. 

Een hoop collega’s wisten er al van en zij zijn hem niet anders gaan behandelen. Tim benadrukt dat hij het geluk heeft dat Apple houdt van creativiteit en innovatie, en hij weet dat het kan alleen floreren als je de verschillen van mensen omarmt. Niet iedereen heeft dat geluk.

“While I have never denied my sexuality, I haven’t publicly acknowledged it either, until now. So let me be clear: I’m proud to be gay, and I consider being gay among the greatest gifts God has given me.” ~ Tim Cook

Het feit dat Tim Cook er zo lang mee heeft gewacht om het openbaar te maken dat hij homo is heeft volgens hemzelf te maken met dat hij erg veel waarde hecht aan zijn privacy. Hij ziet dan ook liever zijn producten in de schijnwerpers dan zijn eigen privéleven. 
De kans is groot dat dit nieuws een enorme positieve impact zal hebben op de mate waarin homoseksuelen in de Verenigde Staten open kunnen zijn over hun geaardheid. Met name Amerika is nog altijd een erg conservatief land, waar homoseksualiteit nou eenmaal niet overal geaccepteerd is. Met de CEO van een gigantisch bedrijf dat officiëel bekend heeft gemaakt op mannen te vallen zal de druk alleen maar minder worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in