Apple nodigt pers uit voor evenement op 16 oktober

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn net uit, en Apple komt alweer met een uitnodiging voor een ander persevenement. Deze keer zal er ongetwijfeld een nieuwe iPad worden aangekondigd, gezien de huidige trend die Apple volgt.


Het nieuws volgt enkele dagen nadat er geruchten over de datum verschenen, die nu ook blijkt te kloppen. Maar hoe zit het met de aankondigingen zelf? Weten we zeker dat er iPads gaan worden aangekondigd? En kunnen we meer verwachten?
Het antwoord op die vraag is best simpel te beantwoorden. Apple bracht onlangs iOS 8.1 bèta uit, waarin werd ontdekt dat ook de iPads ondersteuning voor vingerafdrukscanner Touch ID krijgen. In de tweede bèta die gisteren verscheen werd dit nogmaals bevestigd, met een screenshot die Apple Pay toont op een iPad. Om het te kunnen gebruiken is Touch ID vereist, iets dat de huidige iPads niet hebben. Deze feature verwijst in elk geval alvast naar de komst van nieuwe iPads.
Verder zijn er foto’s op het internet verschenen van wat mogelijk de nieuwe iPad gaat worden. Natuurlijk blijft het bij dit soort gevallen altijd gissen of het ook in lijn is met de officiële aankondigingen. Bij de iPhone 6 bleek het uiteindelijk grotendeels allemaal te kloppen, op slechts een paar details na.
Op Touch ID en een nieuwe processor na worden er geen ingrijpende veranderingen verwacht voor de nieuwe iPad(s). En zelfs over de specs van die processor kan nog weinig worden gezegd, behalve dat het hoogstwaarschijnlijk een Apple A8-chip zal zijn. De kloksnelheid zou met 1.4 GHz gelijk kunnen zijn gebleven, maar Apple kan er ook voor hebben gekozen het een stukje op te schroeven. En wat betreft het RAM-geheugen hopen veel mensen op een upgrade naar 2 GB, al zagen we dit bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus helaas niet gebeuren. De iPad is natuurlijk heel wat groter en vergt dan ook meer kracht. Dus er is wel een kans dat de volgende iPad meer geheugen krijgt. Ook kan het zijn dat de camera verbeterd zal worden, al moet je geen wonderen verwachten. En aangezien het zeker is dat Apple Pay ondersteund gaat worden op de nieuwe tablet, zal ook NFC zich bevinden in het apparaat. Dit is immers bij de nieuwste iPhones het geval. En een verbeterde batterijduur? Mwa, de kans daarop is kleiner. Apple focust er bij de iPad altijd op een batterijduur van 10 uur te blijven houden. Omdat de A8-chip zuiniger dan ooit is is het echter toch mogelijk dat er een verschil van bijvoorbeeld een uur langer zal zijn. Daar kan op dit moment niet veel over worden gezegd.
Aangezien Apple alweer aan de tweede bèta van iOS 8.1 toe is gekomen is het eveneens vrij zeker dat deze nieuwe versie snel zal verschijnen. Waarschijnlijk een week na het evenement, of zelfs nog dezelfde dag. iOS 8.1 lost een hoop bugs op die met iOS 8 en iOS 8.0.2 voor komen. De stabiliteit is daarnaast verbeterd, ook op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. En omdat nieuwe producten meestal ook voor een nieuwe update zorgen, zal iOS 8.1 wellicht speciale ondersteuning toevoegen voor de nieuwe iPad(s).
Over de naam is overigens nog niet 100% zekerheid, maar gezien het feit Apple vorig jaar begon met een nieuwe lijn, de iPad Air, zal het dit jaar waarschijnlijk worden doorgezet met de iPad Air 2, iPad Air (tweede generatie) of iets in die trant. 
Ook of er nog andere producten worden aangekondigd is niet heel erg zeker. Er is een kans dat er een nieuwe Macbook Air en/of iMac gaat komen. Of zelfs een Mac Mini. En net als vorig jaar zal als het goed is ook een grote update voor OSX worden uitgebracht. Dat is dit jaar OSX Yosemite. Dit zal allemaal duidelijk worden op 16 oktober.
Omdat bij de laatste keer de livestream heel erg slecht was konden wij geen live-verslag doen van het evenement. Echter verwachten we dat dit deze keer beter zal gaan. Hierover volgt minimaal vijf uur van tevoren nog een aankondiging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in