Apple rapporteert recordaantal verkochte iPhones van 39,3 miljoen voor vierde kwartaal

Apple heeft vanavond de resultaten voor het vierde kwartaal van 2014 bekend gemaakt. Volgens het Amerikaanse bedrijf zijn er maar liefst 39,3 miljoen iPhones verkocht, wat meer is danvorig jaar en meer dan wat analisten verwacht hadden. Het aantal verkochte iPads ligt op 12,3 miljoen exemplaren, minder dan vorig jaar en ook minder dan wat er verwacht werd.

Analisten hadden aanvankelijk verwacht dat er 38 miljoen iPhones en 13 miljoen iPads zouden zijn verkocht. Het aantal verkochte iPhones ligt dus hoger, maar dat van de iPads valt helaas weer wat tegen.

Apple maakte ook bekend dat er 5,52 miljoen Macs zijn verkocht en 2,64 miljoen iPods. Verder is er een omzet van $42,1 miljard dollar binnengehaald, een nettowinst van $8,5 miljoen dollar en $1,42 dollar per aandeel. Tot slot bedraagt de brutomarge 38%. Dit alles ligt boven of binnen de verwachtingen van analysten.

De verkoop van de iPhone en Mac loopt dus weer erg goed, vooral die van de iPhone. Zoals verwacht trouwens, want afgelopen donderdag kondigde Apple-CEO Tim Cook nog aan dat het de grootste iPhone-launch in de geschiedenis van Apple was.
iPad en iPod doen het minder, al was dat wel te verwachten. Vooral de iPod-verkoop daalde de afgelopen jaren flink, voornamelijk omdat Apple de line-up niet meer van grote updates heeft voorzien sinds september 2012. De iPad zou onder andere minder kunnen zijn verkocht omdat Apple nog geen week geleden een nieuw model aankondigde. Dit werd al langer verwacht, waardoor mensen bewust geen nieuwe gekocht hebben voor de aankondiging. Waarschijnlijk trekt de verkoop de komende tijd weer steeds meer bij.
Met iOS 8 en OSX Yosemite heeft Apple deuren opengezet, letterlijk en figuurlijk. Omdat iOS met versie 8 opener is geworden zijn meer mensen geneigd van Android over te stappen naar Apple’s mobiele besturingssyteem. Hetzelfde geldt voor de Mac, die met OSX Yosemite een compleet nieuw uiterlijk heeft gekregen.
De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn toch wel de uitblinkers van de afgelopen tijd. Die toestellen hebben ervoor gezorgd dat er weer een record is bereikt voor het vierde kwartaal. Nog nooit verkocht Apple zoveel iPhones in zo’n korte tijd en het is duidelijk dat die lijn zal worden doorgezet. Begin 2015 komt de Apple Watch officiëel uit, welke een geheel nieuwe productcategorie betreft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in