[ASE] Apple kondigt iPad Air 2 en iPad mini 3 aan

Apple heeft zojuist de iPad Air 2 aangekondigd. De tablet volgt de iPad Air op, welke vorig jaar rond dezelfde tijd werd aangekondigd. Hij is dunner geworden, maar ook sneller dan ooit dankzij de A8X-chip. Verder heeft de nieuwe iPad ook de Touch ID-vingerafdrukscanner gekregen.

Dat de iPad populair is zal niks nieuws zijn. Er zijn volgens Apple al 225 miljoen exemplaren van verkocht, duidelijk genoeg toch? Met de iPad Air 2 wilde Apple verder bouwen op het succes van de tablet die inmiddels een consumententevredenheidspercentage van 100% heeft.
De iPad Air 2 ziet er op het eerste gezicht niet anders uit. Echter, als je hem naast een iPad Air legt, zul je zien dat hij dunner is geworden, 18% maar liefst. Dat maakt hem slechts 6,1mm dun, wat hetzelfde is als bij de vijfde generatie iPod touch. Ook ‘nieuw’ is de thuisknop die nu Touch ID heeft gekregen. Verder is het scherm nu zodanig ontwikkeld dat hij amper tot niet meer reflecteert.

iPhone 6 en iPhone 6 Plus kregen een nieuwe processor, de A8-chip. De iPad Air 2 heeft een iets verbeterde variant ervan, de A8X-chip met een tweede generatie 64-bit architectuur. Deze heeft maar liefst 3 miljard transistors, een 40% snellere CPU en een GPU die 2,5 keer zo snel is. En natuurlijk is er ook nog de M8-chip met barometer.
Ook de camera’s zijn verbeterd. Voor het eerst zit er een 8 megapixel camera in een iPad, met een diafragma van f/2.4. Je kunt nu, net als op de iPhone 5s en later, slowmotion- en timelapse-video’s opnemen. Verder kun je voortaan burstfoto’s maken. De camera voorop heeft een diafragma van f2.2 gekregen en kan eveneens burstfoto’s maken (of eigenlijk door Apple burstselfies genoemd).
Evenals Wi-Fi en LTE zijn verbeterd. Je krijgt nu volwaardig 802.11ac Wi-Fi en LTE met ondersteuning voor 20 verschillende frequenties.
Ook de iPad mini heeft een upgrade gekregen en beschikt nu eveneens over een Touch ID-vingerafdrukscanner.
De iPad Air 2 is binnenkort verkrijgbaar vanaf $499, de iPad mini 3 voor $399. Ook de iPad Air en de eerste en tweede generatie iPad mini blijven nog beschikbaar om te kopen voor respectievelijk vanaf $399, $249 en $299.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in