Cisco breidt het bereik van de wereldwijde Intercloud uit met 250 datacenters in 50 landen

Meer dan dertig nieuwe bedrijven, waaronder Deutsche Telekom, BT, NTT Data en Equinix, ondersteunen de Intercloud – het wereldwijde netwerk van onderling gekoppelde clouds – die Cisco samen met zijn partners in hoog tempo ontwikkelt. De Intercloud maakt een nieuwe generatie gestandaardiseerde applicaties en de komst van zeer veilige hybride clouds mogelijk.

Met de aankondigingen wordt het bereik van de Intercloud met 250 extra datacenters in 50 landen uitgebreid. Dit is een volgende stap in het plan van Cisco om in te spelen op de behoeften van klanten aan een wereldwijd gedistribueerd, zeer veilig cloudplatform dat voldoet aan de zware eisen van het Internet of Everything (IoE).
Intercloud is ontworpen om zeer waardevolle applicaties te kunnen draaien, met real-time analytics en ‘vrijwel oneindige’ schaalbaarheid. Daarbij maakt de open benadering van Cisco het mogelijk om te werken met lokale hosting en lokale leveranciers om grip op de eigen data te kunnen houden.
Edwin Prinsen, Managing Director Cisco Nederland: “Door de huidige gefragmenteerde clouds (private, public of van partners) te verbinden tot één open, veilige en onderling samenwerkende cloud, ontstaat een wereldwijde ‘cloud van clouds’, de Intercloud. Net zoals het internet zal de Intercloud leiden tot grotere zakelijke efficiency, nieuwe manieren om zaken te doen, nieuwe kansen en nieuwe klantbelevingen. De Intercloud is ook van cruciaal belang voor het Internet of Everything. Het IoE is opgebouwd uit miljarden devices en de data die van deze devices afkomstig zijn moeten snel, veilig en flexibel verwerkt worden. De Intercloud is de enige technologie die dit op voldoende schaal mogelijk maakt.”


Marc Samsom, Datacenter Lead Cisco Nederland: “Vanaf het moment dat we een half jaar geleden onze op OpenStack-gebaseerde cloudstrategie hebben aangekondigd, hebben we enorme, sectorbrede steun gekregen. Deze strategie slaat ook aan binnen de open source gemeenschap en biedt partners een krachtig cloudplatform met een wereldwijd bereik, plus de schaal en de efficiency van internet. Net zoals Cisco een voortrekkersrol heeft gespeeld bij het koppelen van geïsoleerde eilanden van netwerken tot het huidige internet, zorgen innovaties zoals Cisco’s Intercloud Fabric en Application Centric Infrastructure (ACI) voor een uitstekende uitgangspositie om losstaande clouddiensten te koppelen om zo het volledige potentieel van de cloud te ontsluiten. En daarmee begint een nieuw IT-tijdperk.”
Deutsche Telekom en Cisco ontwikkelen Duitse en Europese clouds
Deutsche Telekom (DT) en Cisco breiden hun partnership verder uit om Intercloud knooppunten te implementeren in de geavanceerde datacenters van DT in Duitsland. Deze zullen geëxploiteerd worden door T-Systems, de DT-unit voor systeemoplossingen. T-Systems zal een veilige, soevereine Infrastructure-as-a-Service gaan aanbieden die voldoet aan de stringente Duitse standaarden voor databescherming en die geleverd wordt aan zakelijke klanten in Europa.
BT implementeert Cisco Intercloud Fabric
BT en Cisco breiden hun langdurige cloud-partnership uit en gaan samen cloud-oplossingen op de markt brengen. BT gaat gebruik maken van de Cisco Intercloud Fabric om hybride clouddiensten te ontwikkelen die verbonden worden met de Cisco Cloud en met het managed services aanbod van Cisco Powered Intercloud Providers. De BT Cloud Compute infrastructuur met datacenters in 20 landen op vijf continenten, zal de Intercloud volledig ondersteunen om zeer veilige, wereldwijde hybride clouds mogelijk te maken.
Equinix versnelt de koppelingen tussen private en public clouds
Equinix en Cisco gaan aan grote ondernemingen veilige, robuuste en efficiënte koppelingen bieden voor public clouds. De bedrijven zijn van plan om een gehoste private cloud te ontwikkelen die gebruikmaakt van de Equinix Cloud Exchange om zeer veilige private toegang te bieden tot een uitgebreid ecosysteem van cloud service providers in de wereldwijde datacenters van Equinix.
Meer dan 30 nieuwe Intercloud-partners
  • Intercloud providers: 26 nieuwe cloud providers hebben zich aangesloten bij het Intercloud-partner ecosysteem. Deze providers gaan werken met Cisco ACI en Intercloud Fabric: Adapt, ANS Group, BT, CGI Group, Cirrity, CTI, Deutsche Telekom, Ethan Group, Infront Systems, LightEdge Solutions, LG CNS, Logicalis, Long View, Netelligent, NWN, NTT DATA, OneNeck IT Solutions, OnX Managed Services, Peak 10, Presidio, Proxios, PT Portugal/Oi, Quest Media and Supplies, Steria, Virtustream en Wipro.
  • Intercloud builders: Dimension Data, Forsythe Technology, Presidio and World Wide Technology zijn de eerste solution providers die deelnemen aan een nieuw channel-programma om Intercloud-ready private clouds te bouwen die gebaseerd zijn op Cisco Intercloud Fabric.
  • Intercloud Aggregators: Comstor, Ingram Micro Inc. en Tech Data worden cloud aggregators voor Cisco. Zij bieden een ‘one-stop shop’ om channel partners in staat te stellen om sneller cloud-diensten te verkopen.

Nieuw aanbod hybride clouds
Cisco biedt vanaf vandaag Cisco Intercloud Services bundels: combinaties van technologie en diensten waarmee klanten hybride cloud-omgevingen kunnen creëren. Met een van deze bundels kunnen klanten die over een private cloud beschikken, de infrastructuur uitbreiden naar Cisco’s IaaS-aanbod. Met een andere bundel krijgen klanten die nog niet over een private cloud beschikken, deze mogelijkheid via een complete hybride cloud- en multinationale IaaS-oplossing.
Doordat de Cisco Hybrid Cloud-bundels gebaseerd zijn op Cisco Intercloud Fabric en Cisco ACI, bieden zij de mogelijkheid om werklasten te verplaatsten tussen datacenters, alsmede betrouwbaarheid en prestaties op enterprise-niveau. 
Cisco Intercloud Fabric nu beschikbaar
Cisco Intercloud Fabric is vanaf nu beschikbaar. Het is een krachtige, op software gebaseerde bouwsteen voor werkelijk hybride cloud-infrastructuren. Een werkelijk hybride cloud-infrastructuur verenigt het beheer van public clouddiensten, zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS) en andere. Intercloud Fabric maakt het ook mogelijk om werklasten te verplaatsen tussen public clouds, private clouds en Cisco clouddiensten.
Clouddiensten voor MKB
Verder heeft Cisco aangekondigd dat het Evolved Services Platform (ESP) nu cloud providers in staat stelt om twee nieuwe gevirtualiseerde en geautomatiseerde zakelijke diensten te leveren: Security en Cloud VPN. ESP is een veelomvattend softwareplatform voor virtualisatie en orkestratie. Het platform creëert, automatiseert en levert diensten in real-time voor compute-, opslag- en netwerkfuncties. Cisco’s ESP-oplossingen zijn ontwikkeld om cloud-aanbieders in staat te stellen de snel groeiende MKB-markt te bedienen, een markt die naar verwachting in 2019 een omvang zal hebben van $62 miljard (bronnen: Frost and Sullivan, U.S. Census, Cisco).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in