DearBytes gaat nieuw Security Operations Center openen in regio Den Haag

Beveiligingsspecialist DearBytes gaat in het eerste kwartaal van 2015 een nieuw Security Operations Center (SOC) openen in de regio Den Haag. Aanleiding voor deze uitbreiding is een sterk toenemende vraag van organisaties naar proactieve monitoring van het netwerk en de beveiligingsoplossingen en naar 24/7 respons bij security incidenten. Het nieuwe DearBytes SOC zal circa 25 werkplekken tellen, waarvan een deel continu bezet zal zijn. Het bedrijf is momenteel druk bezig met het werven van de hiervoor benodigde securityexperts.

“We leveren al vele jaren managed security services voor klanten. Maar sinds enige tijd zien we een duidelijke toename in de vraag van klanten naar snelle incident respons en naar continue monitoring van het netwerkverkeer en de systemen”, zegt Erik Remmelzwaal, CEO van DearBytes. Om dat echt 24/7 aan te kunnen bieden, gaan we een nieuw SOC openen. Als locatie hebben we daarvoor de regio Den Haag gekozen vanwege de uitstekende bereikbaarheid voor de securityspecialisten die het SOC gaan bemannen. Daarbij is Den Haag het kloppend hart op het gebied van security in Nederland, waar ook veel van onze partners zitten, zoals het NCSC.”
DearBytes is niet het eerste bedrijf met een apart SOC, maar volgens Remmelzwaal onderscheidt het bedrijf zich door het brede scala aan diensten dat van hieruit zal worden aangeboden: “We gaan vanuit het SOC niet alleen incident respons bieden, maar zorgen ook voor actief beheer van essentiële securityoplossingen bij organisaties, zoals SIEM (Security and Information Management)”, vervolgt Remmelzwaal. “We merken duidelijk dat veel organisaties hun beveiliging naar een hoger niveau willen brengen. Dat wordt enerzijds ingegeven door strengere compliance wetgeving, maar ook door het snel veranderende dreigingslandschap. Bedrijven missen zelf vaak de expertise om dat goed aan te pakken en wij kunnen ze daarbij helpen.”
Om het nieuwe SOC te bezetten, is DearBytes inmiddels gestart met het werven van geschikte securityspecialisten. Geïnteresseerden kunnen kijken op http://www.dearbytes.com/nl/vacatures voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in