Het succes van de iPhone 6 (Plus)

Krap drie weken na de lancering werd bekend dat Apple waarschijnlijk al 21 miljoen iPhone 6 en iPhone 6 Plus-toestellen heeft verkocht. Om dit enorme aantal in perspectief te plaatsen ging Typhone driftig aan de slag met hun rekenmachine zodat jij tijdens de komende vrijdagmiddagborrel eens flink van wal kunt steken. Want 21 miljoen iPhone 6 (Plus)-toestellen, dat zijn er nogal wat!

In de infographic hiernaast heeft Typhone hun bevindingen beschreven in een visuele weergave, zodat je een beeld krijgt van hoe populair de nieuwe iPhones nu werkelijk zijn.
Het komt niet geheel plotseling uit de lucht gevallen dat er zoveel iPhones verkocht zijn in zo weinig tijd. Immers, als er een bedrijf is dat met iedere nieuwe iPhone een hype weet te creëren dan is het Apple wel. Het lijkt er nu ook op dat de verwachte 80 miljoen vóór het einde van dit jaar wellicht nog wel eens gehaald zou kunnen worden. Mocht dat zo zijn, dan is het sowieso een record.
De infographic meldt dat de iPhone 6 zeventien miljoen keer verkocht is, gevolgd door de iPhone 6 Plus met vier miljoen verkopen. Dit botst met de verwachtingen van de media. Zij dachten namelijk dat de iPhone 6 Plus populairder is, omdat Apple naar verluidt de productie zou hebben opgeschroefd. Echter lijkt er een effect te zijn ontstaan zoals vorig jaar met de iPhone 5s en iPhone 5c het geval is: het ene toestel verkoopt zeer goed, het andere een stuk minder.
Morgen gaat Apple naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe iPad Air aankondigen en eventueel zelfs een kleine update voor de iPad mini met Retina-display en de iMac worden verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in