Intel wil onze ‘Tech Vrienden’ in het zonnetje zetten

We kennen ze allemaal wel: ze helpen je als je computer niet wil starten of als je printer het niet doet en ook bij de aankoop van een nieuwe laptop, smartphone of ander apparaat staan ze ons bij met raad en daad. Uit een rondvraag blijkt dat de helft onder ons wel eens de hulp inroept van een ‘Tech Vriend’. Intel vindt het dan ook de hoogste tijd om die ‘bollebozen’ te bedanken. Deelnemers kunnen hun Tech Vriend via een winactie op Facebook nomineren en in de bloemetjes zetten. Met als hoofdprijs een tablet met Intel Inside.

 
Wie zijn toch die Tech Vrienden?
Uit een rondvraag onder de bezoekers van Dutch Cowboys blijkt dat ongeveer de helft van de respondenten wel eens hulp inroept van een Tech Vriend. En dat gebeurt vaker dan we denken: een kwart heeft elke week wel een probleem, een kwart een keer per maand en de helft heeft toch nog minstens een keer per jaar hulp nodig. Overigens, niet alle Tech vrienden zijn mannen. Het zijn er niet veel, maar vrouwelijke Tech Vrienden zijn er wel degelijk!
Uit diezelfde rondvraag blijkt dat ruim drie kwart van de problemen binnen een uur is gefikst, maar een op de tien keer heeft de Tech Vriend minstens twee uur, en in een enkel geval zelfs vijf uur werk nodig. Tech Vrienden blijken ook vertrouwde adviseurs te zijn: naast hulp bij problemen geven ze vaak advies bij aankoop van nieuwe apparatuur en bij beveiligings- of privacy-kwesties. Toch wil ruim de helft van de Tech Vrienden niets weten van een beloning, hooguit een dikke zoen of wel eens een klein cadeautje.
Kortom, een Tech Vriend zet zijn of haar kennis en vaardigheden meestal belangeloos in om vrienden, familie en buren te helpen bij grote en kleine computerproblemen. Op een Tech Vriend kan je altijd rekenen als je pc stuk is, als je tablet geen verbinding wil maken met je WiFi-netwerk of als je printer maar niet wil werken. Maakt niet uit hoe laat het wordt, ze gaan door tot het werkt!
Winactie op Facebook
Om die speciale vriend(in) te bedanken heeft Intel een winactie opgezet via Facebook. Op de Facebook-pagina van Intel Nederland kunnen deelnemers hun Tech Vriend nomineren en aangeven waarom zij vinden dat hij of zij deze een beloning verdient. De Tech Vriend met de beste motivatie wint een tablet computer, uiteraard met ‘Intel Inside’. Daarnaast zijn er leuke Tech Vriend t-shirts te winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in