JouwWeb maakt webdesigner overbodig met nieuwe webdienst. Dutch Tech Blog deelt uit!

Tot nu toe was het maken van een  professionele website een grote investering. JouwWeb lanceerde in oktober een webdienst waarmee het inschakelen van een webdesigner niet meer nodig is voor het maken van een professionele website. Leken kunnen met de nieuwe tool eenvoudig een website maken, publiceren en delen. Dutch Tech Blog keurt de nieuwe dienst en deelt een gratis Pro-pakket uit!

Jouwweb is een bedrijf dat al sinds 2009 actief is met een website-builder gericht op het maken van gratis websites en heeft al meer dan 350.000 Nederlanders aan een website geholpen. Afgelopen twee jaar is vanuit Eindhoven gewerkt aan een compleet vernieuwde dienst die gebruikers met eenvoudige handelingen een unieke en professionele website laat maken.

Gratis te gebruiken

Het valt meteen op dat je zomaar gratis een stijlvolle website kan maken en dat je website ook meteen op het internet staat. Het Pro-pakket kan aangeschaft worden om de reclame te verwijderen, een domeinnaam te krijgen en om toegang te krijgen tot belangrijke tools die het waard zijn om een beetje voor te betalen.

Responsive Design

Jouwweb werkt in een internetbrowser via www.jouwweb.nl, dus ik kan mijn website eigenlijk altijd en overal beheren via mijn mobiel. Voor mobiele apparaten verschijnt er een speciale versie van de Editor op het scherm. Bovendien is er sterke aandacht naar mobiele websites uitgegaan. Je website wordt automatisch geoptimaliseerd voor tablets en mobiele telefoons. Deze zogeheten Responsive Design is handig want je hoeft maar één site te onderhouden, bezoekers blijven langer op je site en het is gewoon heel sexy.

Gebruiksgemak

Wat ook opvalt is het hoge gebruiksgemak. JouwWeb neemt de complexiteit van het maken van een website zoveel mogelijk weg. Je kan vanuit de linkerkant van het scherm elementen naar je website slepen en ze daarna een invulling geven. Er komt dus geen handleiding aan te pas. Doordat het zo laagdrempelig is zou ik sneller weer aan de slag gaan met de Editor.

Hosting

De hosting zit erbij inbegrepen. Normaal gesproken moet je bij de aanschaf van hosting kiezen voor een bepaald aantal GB aan opslagruimte, maar daar wordt bij Jouwweb makkelijk over gedaan. Jouwweb staat onbeperkt gebruik toe van losse foto’s of bestanden. Je kunt dus zoveel plaatsen als je wil. Pas als je excessief veel gebruikt ten koste van anderen zullen ze hierover in contact treden. Dat is namelijk niet de bedoeling.

Conclusie

Jouwweb heeft eigenlijk alles in huis om een professionele website te maken. Het Jouwweb Pro-pakket biedt ondernemende mensen een soort short-cut om onmiddellijk te concurreren met sterkere,  grotere, meer ervaren en financieel sterkere bedrijven. Een complexe webshop zoals Bol.com is hier dan weer niet mee te maken. De dienst is gratis te gebruiken, inclusief publicatie van de website. Het professionele pakket kost 7,50 euro per maand en bevat onder andere een eigen domeinnaam, een emailbox en uitgebreide statistieken.

Pluspunten
  • Intuïtief: elementen plaatsen door te slepen
  • De inbegrepen webhosting is snel en onbeperkt: Geen limiet aan de grootte van je website, het aantal afbeeldingen en het aantal downloads dat je aanbiedt op je site
  • Veel interactie mogelijk met formulieren en reacties
  • HTML-element om al het andere toe te voegen (tags, gadgets etc.)
  • Professionele designs die compleet aanpasbaar zijn in eigen huisstijl
  • Jouwweb optimaliseert je website voor zoekmachines zoals Google
  • Responsive Design: automatisch 1 site voor desktop, tablet en mobiel
  • Direct aan de slag: Je site is meteen aangepast en direct live
Minpunten
  • Hoewel je via mail erg snel een reactie krijgt, wordt het telefoonnummer van Jouwweb niet op hun website vermeld. Dit is alleen weggelegd voor Pro-gebruikers.
  • Een complexe webshop zoals Bol.com is niet mogelijk. Wel kunnen formulieren en Ideal-betaallinks gebruikt worden om diensten en producten te verkopen via je website.

Ga naar www.jouwweb.nl om het nu te gebruiken.

Dutch Tech Blog deelt een Pro-pakket uit.
Winnaars krijgen op 29 november bericht.
Niks gewonnen? Stuur het bewijs van je like op naar support@jouwweb.nl om alsnog €20,00 korting te krijgen voor het Pro-pakket.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in