Optelec introduceert revolutionaire beeldschermloep

Fabrikant Optelec uit Barendrecht heeft een revolutionair nieuw type beeldschermloep op de markt gebracht. De innovatieve ‘Clearview C’ vergroot het beeld tot wel 170 keer en zorgt ervoor dat lezen met een beeldschermloep makkelijker en comfortabeler wordt. De nieuwe loep heeft een zeer strak design en een uiterst helder beeld. Volgens Optelec sluit de Clearview aan bij de groeiende vraag naar hulpmiddelen die er stijlvol uitzien en makkelijk zijn te bedienen. De markt waarop het bedrijf zich richt is groot: er zijn wereldwijd zo’n 160 miljoen mensen met een visuele beperking.

Een beeldschermloep helpt mensen die niet goed meer kunnen zien bij het lezen aan tafel, maar ook bij het invullen van een formulier of het beoefenen van hobby’s zoals borduren. De nieuwe loep ziet eruit als een flatscreen van een computer. Er zit een speciale camera op die gericht is op het te lezen object, waardoor het beeld flink kan worden vergroot. De Clearview C biedt genoeg leesruimte voor grotere leesobjecten, zoals de krant. Dat maakt het gebruik van de beeldschermloep zeer comfortabel.
De beeldschermloep heeft in tegenstelling tot oudere versies geen steun aan de achterkant waardoor de gebruiker meer ruimte en bewegingsvrijheid heeft. Het bedieningspaneel kan los worden gehaald van het apparaat. Het paneel heeft twee zijden: een kant om de loep zo eenvoudig mogelijk te bedienen en een voor de geavanceerde gebruiker.
Het nieuwe product is goed ontvangen door de doelgroep en professionals, aldus Ben Kofflard, directeur van Optelec Nederland. “We zien dat steeds meer consumenten behoefte hebben aan eenvoudig bedienbare hulpmiddelen én aan producten die er goed uitzien. Mensen willen aan anderen niet laten merken dat ze niet goed meer kunnen zien. Zij willen alleen een beeldschermloep gebruiken als deze er niet als hulpmiddel uitziet, en dat kunnen wij bieden. De producten zijn dan ook samen met onze klanten ontwikkeld.”
Nieuwe leestablet
“Steeds meer consumenten kiezen voor een steun in de rug om het lezen comfortabeler te maken,”aldus Kofflard, “We komen in november daarom met een nieuwe leestablet op de markt, die geschikt is voor een bredere doelgroep van mensen voor wie de leesbril niet meer voldoet. Bijna 1 miljoen Nederlanders heeft namelijk problemen met lezen door oogaandoeningen, zoals maculadegeneratie (achteruitgang van het netvlies) of glaucoom (slecht zicht, door hoge druk in de oogbol). Bij deze aandoeningen is een gewone bril niet de juiste oplossing. Het aantal mensen dat te maken krijgt met slechtziendheid zal de komende jaren alleen maar verder toenemen.”
De Clearview C is verkrijgbaar in verschillende formaten. Het product is te bestellen via de website van Optelec, via zorginstellingen of bij diverse opticiens met Optelec-producten in het assortiment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in