Review: Tucano Libro Case voor de iPhone 6

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat bij de eerste reviews van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus gezegd werd dat de achterkant van beide toestellen nogal glad aanvoelt. Hierdoor kan zo’n toestel makkelijk uit je handen glippen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Blij toe, zullen de makers van hoesjes wel hebben gedacht. Want inderdaad, veel mensen hebben toch de stap genomen om een hoesje te kopen bij hun nieuwe iPhone. Ook ik heb me gevoegd aan deze groep mensen en besloot de de Libro Case van Tucano te nemen. Hoe ziet het eruit? En is hij het geld wel waard? Je leest het in deze review.

Ik ben iemand die normaal geen hoesjes om zijn iPhone wilt hebben. Daarom koos ik er deze keer bewust eentje waarbij je toch nog het prachtige design van de iPhone 6 kunt zien. Tegelijkertijd moest zowel de achterkant als de voorkant beschermd zijn, al is het maar voor een deel. Ik stuitte al snel op de zogenoemde ‘book cases’. Dit zijn hoesjes die je als een boekje kunt openen. Vaak kun je er ook nog één of meerdere pasjes in steken, al kan ik alvast zeggen dat dit in mijn geval zeker geen nodige ‘functie’ is.
De Libro Case van het merk Tucano is gemaakt van kunstleer, wat je ook meteen voelt. Echt leer geeft een totaal andere feeling. Tucano heeft hetzelfde hoesje ook met kunststof als materiaal, dit leek me echter niet zo betrouwbaar. Ondanks het nepleer van de Libro Case voelt hij namelijk wel lekker stevig aan. Mits de iPhone er uiteraard in zit.
Je plaatst de iPhone 6 in de plastic ‘case’, wat mij nogal de rillingen geeft. Plastic kan namelijk krassen veroorzaken op het aluminium van de smartphone. Het was beter geweest als men voor rubber of ander flexibel materiaal had gekozen. Het eruit halen van de iPhone kost ook wat kracht, je moet dit dan ook niet al te vaak doen. Want juist dan is de kans groot dat je krassen gaat zien.

Er zit aan de achterkant een opening voor de camera, al raad ik toch aan om de iPhone uit het hoesje te halen als je een mooie foto wilt maken. Voor snelle foto’s gaat het nog redelijk, maar het kost nog altijd wat handigheid. En aan de linkerzijde heb je twee vakjes waar je een pasje in kunt stoppen. Vrij nutteloos, aangezien de meesten toch een portemonnee meenemen. Neem je alleen een bankpas mee bijvoorbeeld, en geen contant geld, dan kun je je portemonnee wel degelijk thuis laten en het hoesje hiervoor gebruiken. Zelf zie ik het in elk geval niet als een nodig iets.

Wanneer het toestel geplaatst is kun hem gewoon gebruiken zoals je gewend bent. Theoretisch gezien, althans. Je kunt hem gebruiken met de voorkant rustend op je vingers óf je klapt hem naar de achterkant. Bedienen is weliswaar moeilijker geworden, maar gebruik je twee handen, dan gaat het natuurlijk alsnog prima. En met een beetje acrobatiek is bedienen met één hand wel nog gewoon mogelijk.

Een leuke bijkomstigheid van de Libro Case is dat je hem als standaard voor de horizontale weergave kunt gebruiken. Handig voor als je een filmpje wilt bekijken zonder het toestel te moeten vasthouden. Vooral leuk om een keertje te gebruiken, maar op een gegeven moment vergeet je waarschijnlijk dat het er is. In tegenstelling tot wat bij sommige hoesjes het geval is zit er achterop geen uitklapbaar standaardje. Daardoor lijkt het alsof de Libro Case niet in deze speciale liggende weergave gezet kan worden.

Op de plastic case na heb ik simpelweg niets op te merken over de Tucano Libro Case. De kwaliteit is zeker niet vergelijkbaar met Apple’s eigen hoesjes, maar het voldoet. Het ligt ook voldoende in de hand, al kost het wat meer moeite om sommige delen van het scherm te kunnen raken.

Ik heb de Tucano Libro Case bij PDAshop besteld, wat zoals verwacht een snelle levering betrof; de volgende dag had ik ‘m alweer binnen. De case kost €29,99 en dat blijkt bij weinig winkels echt anders te zijn.

NB: Geen foto’s waarbij de iPhone 6 in de Tucano Libro Case zit i.v.m. gebrek aan tweede camera.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in