Westwing app behaalt 1 miljoen downloads, “Proven winner” uit Rocket Internet stal ook mobiel succesvol

Net na de eerste verjaardag van de Westwing app zijn één miljoen downloads behaald. Hiermee heeft Westwing Home & Living haar positie verder versterkt als toonaangevend e-commerce bedrijf en onderstreept met deze mijlpaal in mobile commerce nogmaals het succes. Westwing is een interieurspecialist uit de Rocket Internet stal.

De eerste app voor interieurshoppen in Nederland is gratis beschikbaar op iOS- en Android-apparaten. Wereldwijd is de app ongeveer 20.000 keer per week gedownload. De app staat op nummer 8 in de iTunes Store Ranking (categorie Lifestyle) in Nederland.
Westwing genereert 40% van haar omzet via mobiele apparaten. Dit mobiele aandeel is consequent gegroeid. Een jaar geleden wa­­­­s het aandeel van de omzet dat gegenereerd werd op mobiele apparaten slechts 23%. Mobile commerce is uitgegroeid tot één van de belangrijkste groeifactoren van dit twee jaar jonge bedrijf, dat in 2013 de totale netto-omzet verdrievoudigde tot 110 miljoen euro. Winkelen op mobiele apparaten is nu net zo aantrekkelijk voor consumenten als het is op desktop computers.
Trots
Itai Gross, Managing Director Westwing.nl, is trots op dit succes. ‘’We zijn blij dat onze Westwing app zo goed is ontvangen door de gebruikers in de verschillende landen. Vanaf het eerste moment was het voor ons heel belangrijk om een app te ontwikkelen die onze klanten zowel enthousiasmeert als inspireert. Daarbij zijn design en gebruiksvriendelijkheid zeer belangrijke aandachtspunten voor ons geweest.  Het succes van de afgelopen maanden laat zien dat we op de goede weg zitten met onze aanpak. Dit mede dankzij een hoge resolutie zoom-functie, de uitgebreide productinformatie, zoals materialen of patronen en het bestelgemak, zorgen voor een prettige shoppingexperience.
Over Westwing Home & Living, https://www.westwing.nl/
Vorig jaar lanceerde Westwing de eerste mobiele app voor het shoppen van interieurproducten in Nederland. Gestart in 2012 en met inmiddels bijna 450.000 Nederlandse members (en meer dan 16 miljoen wereldwijd), biedt Westwing woonaccessoires en meubels van Nederlandse en internationale labels met kortingen tot 70%.

Westwing wordt financieel gesteund door onder andere Rocket Internet, Tengelmann Ventures, Odey, Fidelity Worldwide Investment, Access Industries, Holtzbrinck Ventures, Investment AB Kinnevik, and Summit Partners. De onderneming wordt in Nederland geleid door Tom Peeters en Itai Gross, is gevestigd in hartje Amsterdam, werkt samen met meer dan 150 Nederlandse merken en is winnaar van de Thuiswinkel Awards Publieksprijs Wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in