Zeven tips voor je iPhone of iPad

Op je smartphone zitten veel functies, van vele weet je niet eens dat ze bestaan of wat ze doen. Zo ook op de iPhone en iPad. Wij hebben zeven tips op een rij gezet om het maximale uit je Apple product te halen.

Tip 1 – Bladeren door je webpagina’s

Scrollen over een pagina doe je meestal door je vinger van boven naar beneden te brengen (of andersom). Als je heel ver naar beneden bent gescrolled dan kost het veel tijd om weer naar boven te scrollen. Als je boven je URL op de tijd klikt ben je zo weer bovenaan.
Tip 2 – In-app aankopen uitzetten
Zitten je kinderen wel eens op de iPhone of iPad? Zij kunnen dan aankopen doen in apps. Dit is uiteraard niet de bedoeling en kan qua kosten hoog oplopen. Dit voorkomen?
Ga naar: Instellingen -> Algemeen -> Beperkingen -> Kopen vanuit apps -> Schuif deze knop naar links.
Tip 3 – Tijdstip verzonden berichten 
In je berichten zie je niet op welk tijdstip het bericht verzonden is, dit kan in een aantal situaties best handig zijn. Door je vinger op het bericht te plaatsen en naar links te schuiven zie je een tijdstip in beeld komen.
Tip 4 – Snel veel tekst weghalen?
Schud je iPhone en hij vraagt of je voor ‘herstel’ wilt kiezen. Als je voor herstel kiest verwijderd alle tekst in je bericht. Handig als je een lang bericht wilt verwijderen voordat je het verstuurd.
Tip 5 – Baas in eigen bundel
Door te kiezen voor een sim only abonnement of een prepaid simkaart ben je altijd baas in eigen bundel. Bij vele providers kan je online inloggen of gebruik maken van een app om je belbundel aan te passen.
Tip 6 – Cijfers typen met één handeling
Als je tijdens het typen een cijfer wilt indrukken gebruik je vaak twee handelingen; pijltje naar links en dan het cijfer. Dit kan ook in één handeling, als je het pijltje indrukt kan je met je vinger op het toetsenbord schuiven naar het juiste cijfer.
Tip 7 – Capslock
Er is een manier waarop je hoofdletters standaard aan kan zetten en dat deze aan blijven. Door tweemaal op shift te drukken op het toetsenbord blijft CAPSLOCK standaard aan staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in