Daan Roosegaarde opent 3rd Rev Xperience in Rotterdam

Daan Roosegaarde geeft donderdag a.s. om 09:00 uur in de Rotterdamse Citrusveiling de aftrap van 3rd Rev Xperience, de jaarlijkse showcase van de creatieve industrie. De kunstenaar en ondernemer verricht de opening van het tech- en science-evenement – dat op 6, 7 en 8 november 2014 plaatsvindt in het Merwe- Vierhavensgebied (M4H) – samen met wethouder Pex Langenberg, die o.a. duurzaamheid en mobiliteit in zijn portefeuille heeft.

Roosegaarde, bekend om zijn ‘smart highway’, is net terug uit Peking waar grote interesse bestaat in zijn nieuwste project: een installatie die smog uit de lucht filtert. Een aardige bijkomstigheid is dat van de koolstof uit die smog juwelen worden gemaakt. Door zo’n juweel aan te schaffen, koop je letterlijk schone lucht, is de gedachte.
Ondernemers als Roosegaarde zien in het M4H-gebied de ideale internationale proeftuin om wat zij zelf of samen met andere ondernemers, overheden en kennisinstituten hebben bedacht in de praktijk te brengen. In het Design Dock en in de Rotterdam Science Tower, ook gevestigd in het M4H-gebied, gebeurt dit al enkele jaren.
Creatieve startups
De Amerikaanse ondernemer Tim Rowe heeft zijn oog mede om die reden op ‘maakstad’ Rotterdam laten vallen. Tijdens 3rd Rev Xperience gaat hij verder in op zijn plan om hier de eerste Europese vestiging te openen van het door hem bedachte CIC, het Cambridge Innovation Center, een beproefd bedrijfshuisvestingsconcept in het Amerikaanse Cambridge, in de buurt van Boston. Het CIC is daar de thuisbasis van meer dan 600 veelbelovende creatieve start-ups.
3rd Rev Xperience
3rd Rev Xperience is de plek bij uitstek om kennis te maken met creatieve ondernemers en onderwijsinstellingen die vaak al nauw samenwerken aan oplossingen voor ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken. De technieken die zij gebruiken, komen tijdens de experience ook uitgebreid aan bod. Denk hierbij aan sensoren, drones, robots en 3D-printers.
Meer weten over 3rd Rev Xperience, het complete programma bekijken en kaarten bestellen? Kijk op www.3rdrevxperience.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in