iZettle maakt pin- en creditcardbetalingen aantrekkelijk voor kleine ondernemers

iZettle, de nummer één mobiele betaaldienst van Europa, lanceert vandaag in Nederland. Met iZettle kunnen ondernemers voortaan pin- en creditcardbetalingen accepteren. De kaartlezer van iZettle communiceert draadloos met iOS en Android-smartphones en tablets. De eerste 5.000 ondernemers en kleine bedrijven die zich online aanmelden bij iZettle ontvangen een gratis iZettle-kaartlezer. Onderdeel van de lancering is de samenwerking met Z!, de populaire Amsterdamse straatkrant die wordt verkocht door daklozen. Dankzij deze samenwerking kunnen dakloze straatkrantverkopers voortaan ook PIN en creditcards accepteren.

Geen zorgen – ik accepteer PIN en creditcards
iZettle heeft tien daklozen uitgerust met iZettle-kaartlezers en smartphones, zodat iedereen straatkrant Z! voortaan ook met PIN of creditcard kan kopen. Straatkrantverkoper Samy: “Voorheen kreeg ik vaak als reactie dat mensen geen contant geld bij zich hebben, maar dit is vanaf nu geen excuus meer. Iedereen kan voortaan ook bij mij betalen met een pinpas en creditcard.” 
“Tegenwoordig heeft bijna niemand meer contant geld op zak. Ondanks dat mensen al veel pinnen blijkt uit onderzoek dat ze eigenlijk nog veel vaker willen betalen met PIN of creditcard”, zegt Jacob de Geer, CEO en mede-oprichter van iZettle. “Helaas kan dit bij 29 procent van de horecagelegenheden nog niet. We willen voorkomen dat winkeliers en kleine ondernemers omzet mislopen en stellen hen daarom in staat op een kosteneffectieve manier, naast contant geld, ook andere betaalvormen te accepteren”, aldus De Geer. “Wij geven hen een compacte kaartlezer waarmee ondernemers op een veilige manier betalingen kunnen accepteren. Op deze manier kunnen zij de omzet die anders verloren zou zijn toch genereren.”
Met iZettle zijn ondernemers niet verbonden aan een contract. Ondernemers die gebruik maken van iZettle betalen eenmalig 79 euro voor de kaartlezer en afhankelijk van de maandelijkse omzet, betalen ze transactiekosten die variëren van 1,50 tot 2,75 procent. Hoe meer de ondernemer omzet, hoe lager de transactiekosten. Een schoonheidsspecialiste met een omzet van bijvoorbeeld 3.000 euro per maand, betaalt 2,48 procent aan transactiekosten, terwijl een plaatselijk café met een omzet van 10.000 euro, 1,77 procent betaalt. De transactiekosten worden aan het eind van elke maand automatisch berekend door iZettle en verrekend met de ondernemer. Verder hebben ondernemers automatisch inzicht in hun transactie- en verkoopdetails met behulp van de analyse-software van iZettle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in