Meer dan de helft Nederlandse CIO’s denkt geen waarde uit data te kunnen halen met huidige IT-infrastructuur

Hitachi Data Systems Corporation, een dochteronderneming van Hitachi, Ltd., kondigt vandaag de eerste Information Innovation Index aan. Deze index, gebaseerd op onderzoek van marktonderzoeker Vanson Bourne, geeft aan dat iets meer dan de helft van de Nederlandse CIO’s worstelt om waarde uit informatie te halen vanwege de manier waarop IT momenteel wordt benaderd. HDS roept CIO’s op om bedrijfsdoelen in lijn te brengen met technologische mogelijkheden en data te benutten om de groei van het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren.

“Nederlandse organisaties kunnen hun groei versnellen en concurrentievoordeel behalen door IT in lijn te brengen met de bedrijfsstrategie,” zegt Frederik Schröder, Country Manager Nederland voor Hitachi Data Systems. “Organisaties die dit doen gebruiken technologie als een strategisch bedrijfsmiddel, dat hen helpt om informatie te achterhalen en te benutten waardoor zij concurrerender kunnen zijn. Organisaties die kiezen voor een ‘ business-defined IT’ aanpak voor informatie en verder gaan dan het voornaamste en aanvankelijk bedoelde gebruik van IT, zullen voorop lopen met innovatie.”
“Informatie kan binnen het bedrijf een kracht zijn die zorgt voor transformatie, als beslissers in staat zijn om te bepalen wat die kracht moet doen. Informatie is het DNA van elke organisatie en er komt een dag dat die een plaats krijgt op de balans,” vervolgt Schröder. “Door de relatie tussen business management en IT opnieuw op elkaar af te stemmen en gebruik te maken van een enorme schat aan bedrijfsinformatie, kunnen organisaties snel een voorsprong nemen op hun grootste concurrenten én er zeker van zijn dat zij voldoen aan wet- en regelgeving.”
Onderzoek wijst op onbenutte bedrijfsinformatie bij Nederlandse bedrijven
·         Voor de Information Innovation Index heeft Vanson Bourne onderzoek gedaan onder 50 IT-beslissers van Nederlandse ondernemingen met meer dan 1000 werknemers. Het onderzoek geeft aan dat 96 procent van de CIO’s in meer of mindere mate vindt dat de traditionele benadering van IT voor het opslaan en beheren van informatie, bedrijven verhindert om inzichten uit data te benutten voor groei.
·         Van degenen die geloven dat IT de groeiambities van hun organisaties niet kan ondersteunen, denkt de helft van de CIO’s dat de voornaamste reden daarvoor is dat organisaties niet beschikken over de middelen en de infrastructuur om waarde uit hun informatie te halen. Nog eens 36% zegt dat informatie traditioneel werd opgeslagen in afzonderlijke systemen en in uiteenlopende formaten, waardoor die gegevens niet direct klaar zijn om er waarde uit te halen.
·         Het gevolg is dat 48% van de Nederlandse bedrijven niet actief bezig is met het halen van informatie uit hun data en 33% heeft ook geen plannen om dat te doen.
·         54% van de CIO’s zou graag willen dat hun organisatie investeert in big data analyse om inzichten te verkrijgen die de bedrijfsgroei kunnen stimuleren.
·         98% van de CIO’s gelooft in meer of mindere mate dat IT meer zou kunnen doem om het business management te ondersteunen bij het benutten van data om groei te stimuleren.
Vragen rond het rendement
·         70% heeft er geen vertrouwen in dat de mensen in het bedrijf over de nodige vaardigheden beschikken om actie te ondernemen op basis van inzichten die uit de bedrijfsinformatie gehaald worden.
·         Slechts 8% is van mening dat zij voldoende toegang hebben tot het bedrijfsmanagement van hun organisatie om een effectieve IT-strategie voor het stimuleren van groei te ontwikkelen en uit te voeren.
·         Krap 10% vindt dat de organisatie genoeg doet om met informatie te innoveren.
Zorgen over voldoen aan wet- en regelgeving
·         Alle ondervraagde CIO’s (100%) vinden dat hun organisatie min of meer verdrinkt in data.
·         98% van de CIO’s is van mening dat niets doen met onbenutte bedrijfsinformatie zal leiden tot kwesties rond wet- en regelgeving.
·         Nog eens 64% denkt dat er serieuze risico’s te vinden zijn in de data die opgeslagen en toegankelijk zijn.
·         86% van de CIO’s maakt zich ook zorgen of de bestaande policies voor databescherming overweg kunnen met big data analyse.
Over de Innovation Information Index
In opdracht van Hitachi Data Systems heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau Vanson Bourne onderzoek gedaan onder 50 CIO’s en IT-beslissers van organisaties met meer dan 1000 werknemers. Het onderzoek vond plaats in oktober 2014.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in