Microsoft Office-apps nu gratis en ook voor de iPhone beschikbaar

Microsoft heeft sinds gisteren bij haar Office-apps Word, Excel en PowerPoint basisfuncties gratis ter beschikking gesteld. Ook zijn de apps eindelijk te downloaden op de iPhone. De iPad-versie was al langer beschikbaar.

Er is met een update voor gekozen om Office 365 niet meer verplicht te maken wanneer je Word, Excel en/of PowerPoint wilt gebruiken. Wel mis je dan bepaalde voordelen die je krijgt als je een abonnement gebruikt. Deze kun je overigens kopen vanaf €5,49. Ook is er nu Dropbox-integratie, zodat het niet meer nodig is om een document vanuit deze app te openen in één van de Office-apps. 
Office voor de iPad kwam in maart uit en bleek half juli al 27 miljoen keer te zijn gedownload. Door het pakket ook op de iPhone te releasen wordt de potentiële doelgroep ineens een stuk groter. Office concurreert direct met Apple’s iWork-apps Pages, Numbers en Keynote.

Hoewel de iPhone-versie niet zo uitgebreid is als de iPad-versie en het interface ook een stuk anders is voelt het toch erg vertrouwd aan. iWork heeft altijd voldoende gewerkt voor mij, maar converteren van bestanden die in een Office-programma zijn gemaakt verliep nooit echt vlekkeloos. Dit euvel is met de komst van Word, Excel en PowerPoint op iOS meteen verholpen.

Microsoft Office was trouwens al wel beschikbaar voor de iPhone, namelijk als één app die Word, Excel en PowerPoint combineerde. Echter is deze niet voorzien van een visuele update voor een consistentere ervaring op apparaten met iOS 7 en later. Ook biedt deze app een hoop mogelijkheden niet die de nieuwe losse apps wel ondersteunen. Wanneer je dan ook naar de App Store-pagina gaat van ‘Office Mobile’, zoals de app heet, zie je dat er ‘vervangen door nieuwe apps’ bij staat.

  • Downloaden: Microsoft Word | gratis, universeel; iOS 7.1 of nieuwer vereist, geoptimaliseerd voor iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 6 Plus
  • Downloaden: Microsoft Excel | gratis, universeel; iOS 7.1 of nieuwer vereist, geoptimaliseerd voor iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 6 Plus
  • Downloaden: Microsoft PowerPoint | gratis, universeel; iOS 7.1 of nieuwer vereist,  geoptimaliseerd voor iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 6 Plus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in