Opening Ceremony en Intel presenteren MICA: My Intelligent Communication Accessory

Opening Ceremony en Intel hebben de kenmerken bekendgemaakt van MICA, My Intelligent Communication Accessory. Dit is ’s werelds eerste armband die luxe materialen en waardevolle edelstenen combineert met technologie en communicatie-functionaliteit. Het geeft een nieuwe invulling aan het concept ‘wearable’. MICA is een mooie en intelligente armband die de modebewuste vrouw van vandaag via discrete notificaties op de hoogte houdt van tekstberichten, Gmail-meldingen, Facebook-evenementen en afspraken in Google Calendar.

Deze zeer vrouwelijke communicatieaccessoire is vanaf begin december te koop in de VS, exclusief bij Opening Ceremony in New York en Los Angeles, bij enkele vestigingen van Barneys New York en online bij OpeningCeremony.us en Barneys.com. Er zijn op dit moment geen plannen om MICA ook in de rest van de wereld op de markt te brengen.
“Deze samenwerking met Opening Ceremony en de introductie van dit totaal nieuwe, intelligente sieraad betekenen een nieuwe stap op weg naar de ontwikkeling van wearable technologie tot een stijlvolle modeaccessoire. Daarbij ligt de nadruk zowel op uiterlijk als op functionaliteit”, zegt Ayse Ildeniz, vice president en general manager for business development and strategy bij de New Devices Group van Intel. “MICA is een invulling van Intels visie dat technologie sieraden moet verrijken, zodat wearable technologie echt gewild wordt.”
“De moderne vrouw van vandaag is selectief en zoekt naar exclusiviteit in een accessoire. En met MICA maakt je absoluut een statement”, zegt Humberto Leon, mede-oprichter en creative director van Opening Ceremony. “Wearables zijn een spannende en snel groeiende categorie en het was dan ook geweldig om via een samenwerking met Intel betrokken te zijn bij deze versmelting van mode en technologie.”
“Mobiele technologie bepaalt ons hele leven. Het probleem met wearable technologie is dat de apparaten over het algemeen er niet erg aantrekkelijk uitzien en vaak zelfs onhandig zijn”, zegt Daniella Vitale, chief operating officer en senior executive vice president, Barneys New York. “Samen met Intel hadden de oprichters van Opening Ceremony, Carol en Humberto, de vooruitblik om iets te creëren dat niet alleen functioneel maar ook mooi en chique is. We zijn erg blij dat we als eersten deelnemen aan een mooi, exclusief en uniek product dat de strategie van Barneys weergeeft.”
Kenmerken van MICA
Op basis van marktonderzoek bij de Opening Ceremony-community en bij influencers, hebben Opening Ceremony en Intel het design, de kenmerken en de gebruiksmogelijkheden van de MICA-armband ontwikkeld. De MICA is ontworpen voor de mobiele vrouw die veel sociale connecties heeft en die zeer modegevoelig is. Via een aanraakscherm van saffierglas kunnen draag(st)ers makkelijk content bekijken. Verder worden via trillingen meldingen doorgegeven, is er een lijst met de belangrijkste contacten en kan direct via de pols worden geantwoord. Het is dus niet meer nodig om in een volle handtas op zoek te gaan naar een mobiele telefoon, of om een vergadering te onderbreken.
  • Tekstberichten en notificaties van nieuwe e-mailberichten – MICA biedt tekstberichten en geeft een melding bij een binnenkomend e-mailbericht van ‘belangrijke contacten’ die als zodanig zijn gemarkeerd in Gmail. Het is ook mogelijk om snel te antwoorden via vooraf ingestelde ‘quick replies’.
  • Meldingen van agenda-items en evenementen – MICA toont meldingen afkomstig van Google Calendar en Facebook-events. Ook kunnen gebruikers voorgestelde afspraken direct accepteren of weigeren.
  • Persoonlijke assistent – MICA biedt intelligente herinneringen: ‘Time To Go’, gebaseerd op TomTom en Intel. Deze herinneringen worden automatisch aangepast aan de locatie, waarbij voortdurend wordt berekend hoeveel reistijd de gebruik(st)er nodig heeft om op tijd bij de volgende afspraak te zijn. MICA biedt ook toegang tot de zoekmachine Yelp, met reviews en ratings. Hiermee kunnen gebruik(st)ers makkelijk restaurants, winkels en andere bedrijven in de buurt opzoeken.
  • Meldingen met prioriteit – gebruik(st)ers kunnen een lijst met VIP-contacten samenstellen, waarmee MICA notificaties en tekstberichten filtert. Bij binnenkomende berichten wordt de draag(st)er discreet gewaarschuwd door middel van trillingen.
  • Design – MICA tilt het ontwerp van wearables naar een nieuw niveau. Het moderne design is zeer luxueus afgewerkt, met onder andere een coating van 18-karaats goud en een gebogen aanraakscherm van saffierglas. MICA is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: een in zwarte waterslangenhuid, Chinese parels en lapis lazuli-steentjes uit Madagaskar; de andere uitvoering is in witte waterslangenhuid, met tijgeroog uit Zuid Afrika en obsidiaan uit Rusland.
  • Configuratie en beveiliging – de armband is op afstand toegankelijk en kan ook op afstand op slot wordt worden gezet, via een web-portal. Zo kan ook op afstand de locatie van het apparaat worden bepaald en is het mogelijk om de MICA te configureren.

Additionele informatie
  • Batterijduur: tot twee dagen.
  • Opladen via mini-USB aansluiting.
  • Exclusief verkrijgbaar in de VS, voor $495.

Een achtergrondverhaal over MICA is te vinden op http://iq.intel.nl/mica-my-intelligent-communication-accessory/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in