PontMeyer besteedt volledige ICT-infrastructuur uit aan Cegeka

PontMeyer, groothandel voor hout en bouwmateriaal, besteedt zijn ICT-infrastructuur uit aan Cegeka. Het bedrijf had dit voorheen uitbesteed aan een andere partner. Cegeka gaat nu vanuit zijn datacenters de complete ICT-infrastructuur voor PontMeyer aanbieden, inclusief de bedrijfsapplicaties, de werkplekken en telefonie.

Het contract met Cegeka omvat het beheer van de bedrijfsapplicaties (behalve de SAP-toepassingen), het aanbieden van werkplekken op basis van Microsoft Office 365 en de implementatie van LAN-diensten binnen de organisatie. Daarnaast verzorgt Cegeka in samenwerking met KPN het WAN, samen met Forma de hosted telefonie en met Canon het beheer van de printers. Daarbij gaat het om in totaal 49 locaties van PontMeyer in het hele land. Al deze vestigingen tellen meerdere werkplekken met een pc en een printer, die via een WAN worden gekoppeld aan het datacenter van Cegeka.
“Het was ons al snel duidelijk dat Cegeka een partij is waar wij goed mee kunnen samenwerken. We hadden een hele duidelijke vraag, namelijk een degelijke kwaliteit van dienstverlening tegen een marktconforme prijs. Cegeka had daar als een van de weinige kandidaten een heel duidelijk en goed onderbouwd antwoord op”, zegt René Olsthoorn, CFO bij PontMeyer. “Daar komt bij dat zij tijdens de discussies deskundige en vooral ook constructieve gesprekspartners waren. Dit gaf ons de doorslag om te kiezen voor Cegeka.”
“Dit is voor ons een zeer interessante klant, onder andere omdat het een brede scope van diensten betreft waarvoor PontMeyer volledig ontzorgd wil worden. PontMeyer had alles al eerder uitbesteed bij een andere leverancier, maar heeft voor een volgende stap toch gekozen voor Cegeka”, zegt Jan Willem van den Bos, commercieel directeur bij Cegeka. “Het was prettig samenwerken met de mensen van PontMeyer, omdat zij precies wisten wat ze wilden op functioneel gebied, maar de uitvoering aan ons over lieten. Via een stevig selectietraject en een serie positieve sessies en workshops zijn we tot een solide plan gekomen waarmee beide partijen met veel vertrouwen de transitiefase ingaan. Daarbij is dit voor Cegeka een mooie kans om ons te profileren in de bouwsector.”
Dit jaar worden de bedrijfsapplicaties van PontMeyer gemigreerd naar het datacenter van Cegeka en wordt de back-end voor de nieuwe werkplekomgeving opgebouwd. Begin 2015 worden de werkplekken gefaseerd per locatie overgezet. Daarbij verzorgt Cegeka ook de koppeling met de systemen die lokaal op de vestigingen aanwezig blijven, zoals kassasystemen, barcodescanners en printers. Begin april 2015 zal de transitie naar de datacenters van Cegeka zijn voltooid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in