Review: siliconenhoesje voor iPhone 6

Herinner je je nog dat ik een maandje geleden de Tucano Libro Case voor de iPhone 6 reviewde? In eerste instantie beviel het hoesje me wel, maar de iPhone werd nogal snel vuil door het materiaal aan de binnenkant. Met andere woorden, ik moest nodig een nieuw hoesje hebben, maar deze keer eentje van de fabrikant van de iPhone zelf: Apple. Ik waagde de poging door hun siliconenhoesje te nemen in de kleur rood. Beter bekend als ‘(PRODUCT)RED’.

De naam is eigenlijk heel simpel en logisch. In plaats van zoals bij de Tucano Libro Case is er gekozen voor een naam dat meteen zegt waar het hoesje van gemaakt is: silicone. Dit is een synthetische stof dat vooral rubberachtig aanvoelt. Hierdoor ligt het hoesje heerlijk in de hand. Maar daar hebben we het uiteraard zometeen nog over.
Eerst het design. Het hoesje ziet er op het eerste gezicht heel erg ‘basic’ en vrij saai uit. En eigenlijk is het dat ook. Toch zijn er een aantal kenmerken die het hoesje onderscheidt van andere hoesjes. Zo zit er een Apple-logo achterop dat lichtjes ingedrukt zit. De zijkanten zijn voorzien van ‘knopjes’ zodat de fysieke knoppen op je iPhone nog makkelijk voelbaar zijn terwijl de tegelijkertijd goed beschermd worden door het silicone. Dit is het geval bij de aan/uit-knop en de volumeknoppen.

De schakelaar aan de linkerkant waarmee je de trilstand in/uit kunt schakelen ligt wel open. Ook de onderkant is grotendeels open vanwege de koptelefoonaansluiting, de aansluiting voor de Lightning-connector, de microfoon en de speaker. In tegenstelling tot bij de case van de iPhone 5s trouwens, die aan de onderkant wel gewoon helemaal beschermd werd. Eveneens de camera achterop wordt niet beschermd, al klinkt dat natuurlijk logisch. Anders zou je telkens wanneer je een foto of filmpje wilt maken de case van je iPhone moeten halen. Het toestel blijft alsnog erg goed beschermd tegen stoten. De case zorgt er ook voor dat je geen last hebt van de uitstekende camera. Als je daar last van had, althans.

De binnenkant van het hoesje is voorzien van een opdruk zoals bij de achterkant van je iPhone. Er staat ‘iPhone’, waar hij ontworpen is en waar hij gemaakt is. Verder staat er ‘(PRODUCT)RED’ bij. Tot zover ik weet zie je zo’n tekst niet bij de andere kleuren. Waarschijnlijk omdat (PRODUCT)RED heel anders is qua opzet, omdat je er een organisatie mee steunt. Je betaalt er niet meer voor en Apple doneert een deel van de opbrengst aan het Wereldfonds ter bestrijding van aids in Afrika. De binnenkant is overigens gemaakt van zachte microvezel voor optimale bescherming van de achterkant van je iPhone.

Al met al is het een relatief normaal uitziend hoesje. Maar waarom deze kleur? Waarom geen zwart of wit? Of welke andere kleur dan ook? Het antwoord op die vraag weet je wel als je een kleurenkenner bent: rood past meestal prima bij zwart. Die combinatie zorgt ervoor dat het hoesje er prachtig uitziet bij een iPhone 6 in de kleur Space Gray (zwart met grijs).

Het siliconenhoesje van Apple zorgt ervoor dat de iPhone 6 fijn in de hand ligt, fijner dan zonder. Want zoals ik in mijn review van de smartphone en in dat van de Tucano Libro Case voelt de achterkant van de iPhone 6 nogal glad aan. Dat euvel is meteen verholpen met dit hoesje. Weliswaar voelt ook het hoesje een beetje glad aan, maar het is een hele verbetering. En omdat de iPhone erg warm kan worden als je hem veel achter elkaar gebruikt, vooral bij het spelen van een grafisch zwaar spelletje, kan een hoesje de uitkomst bieden. Je kunt nog altijd voldoende bij de dingen waar je zonder al bij kunt, maar hij voelt dan ook niet veel breder aan dan de iPhone zelf. En de hardwareknoppen zijn ook gewoon net zo makkelijk in te drukken als normaal.

Met andere woorden, het is tot zover ik heb ervaren een erg goed hoesje en ik kan hem dan ook aanraden voor degenen die bereid zijn om meer geld neer te tellen dan voor de meeste andere hoesjes. Je krijgt er namelijk wel wat voor: kwaliteit!

Kopen
Siliconenhoesje voor iPhone 6 | €35
Siliconenhoesje voor iPhone 6 Plus | €39
iPhone 5s Case | €39
iPhone 5c Case | €29


Informatie
(PRODUCT)RED

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in