Spelenderwijs je typediploma halen in twaalf weken

Vandaag lanceert Squla het spel Typesurvival. Dit nieuwe spel is ontwikkeld in samenwerking met een ervaren typedocente. Het leert kinderen vanaf groep 6 op een speelse manier blind typen met tien vingers en helpt hiermee bij de voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Deze aanvullende leermodule is adaptief, wat inhoudt dat het spel zich aanpast aan het niveau van de speler. Zo leren kinderen op hun eigen tempo typen.

Met Squla Typesurvival beleven kinderen spannende avonturen en leren ze tegelijkertijd typen. Zo kunnen kinderen op een mountainbike, op een skateboard of in een kano verschillende stukken van een parcours afleggen. Onderweg sparen ze munten, kunnen ze tegen andere kinderen spelen en ontvangen ze aanwijzingen door middel van leerzame instructievideo’s. Als de kinderen alle niveaus hebben gehaald zijn ze niet alleen in staat blind te typen, maar ontvangen ze ook een officieel typediploma. Dit diploma geeft aan dat de kinderen 120 aanslagen per minuut kunnen halen met een maximale foutmarge van 2 procent.
Het spel houdt met wekelijkse ouderrapporten de ouders op de hoogte van de voortgang van hun kind. In het rapport kunnen zij zowel de voortgang in typen als de voortgang in de andere spellen op Squla zien. Ouders blijven hierdoor actief betrokken bij het leerproces van hun kind en kunnen hen op deze manier beter stimuleren.
Squla Typesurvival is beschikbaar op squla.nl in combinatie met een Squla-lidmaatschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in