Synology lanceert DiskStations DS1515+ en DS1815+

Synology introduceert twee DiskStations: de DS1515+ en DS1815+. Deze 5- en 8-bay NAS-servers zijn ontworpen voor kleine en middelgrote organisaties en zijn bij uitstek geschikt voor de uitwisseling van data, collaboration en backups voor grotere aantallen gebruikers.

“MKB-organisaties hebben een opslagoplossing nodig die zowel veelzijdig als krachtig is. Een systeem dat een verscheidenheid aan taken kan afhandelen met de hoogst mogelijke betrouwbaarheid”, zegt Rosiel Lee, senior sales en marketing manager bij Synology. “De DS1515+ en DS1815+ zijn precies daarvoor bedoeld.”
Beide nieuwe DiskStations maken gebruik van een 2,4GHz Intel Atom processor C2000: een quad-core processor met Intel AES New Instruction (Intel AES-NI) encryptie. Het geheugen van beide modellen kan worden uitgebreid tot maximaal 6GB en ze bieden de robuuste prestaties die de bedrijfskritische toepassingen van vandaag nodig hebben, met name voor de overdracht van versleutelde gegevens. De vier Gigabit LAN-poorten kunnen onderling met elkaar gekoppeld worden (Link Aggregation) voor hogere doorvoersnelheden. Ook ondersteunen ze Failover, zodat bij het uitvallen van een van de poorten, de andere aansluitingen automatisch de taken overnemen. De maximale schrijfsnelheid bedraagt ruim 410MB/sec voor de DS1815+ en 390MB/sec voor de DS1515+ – bijna twee maal zo snel als hun voorgangers. De leessnelheid bedraagt ruim 450MB/sec is. Hierdoor zijn de nieuwe DiskStations in staat om verzoeken van een groot aantal gebruikers tegelijkertijd te verwerken. De DS1515+ en DS1815+ ondersteunen – in combinatie met een DX513 uitbreidingsunit – een maximale opslagcapaciteit van respectievelijk 90 en 108TB.
“Intel wil MKB-ondernemingen geavanceerde maar betaalbare technologieën bieden die helpen om de productiviteit te verhogen”, zegt Jan Schouten, ODM Sales Manager Intel Noord Europa. “Dankzij de Intel Atom C2000 processor behalen deze nieuwe Synology NAS-systemen hoge prestaties bij het afhandelen van versleutelde bestanden, terwijl het lage energieverbruik zorgt voor lagere operationele kosten. Dit zijn twee zaken die voor het MKB erg belangrijk zijn.”
Beide modellen ondersteunen Synology High Availability, waarbij meerdere LAN-poorten worden ingezet voor de hoogst mogelijke beschikbaarheid. Ondersteuning voor SSD read/write cache biedt organisaties extra prestatieverbeteringen, bij zo laag mogelijke kosten per gigabyte. Dankzij certificering voor VMware, Citrix en Microsoft Hyper-V, kunnen deze NAS-servers ook naadloos worden geïntegreerd in virtualisatie-omgevingen, waarbij ze fungeren als een krachtig centraal opslagsysteem.
De DS1515+ en DS1815+ draaien op DiskStation Manager (DSM), het meest geavanceerde en intuïtieve besturingssysteem voor NAS-servers. DSM biedt een groot aantal bedrijfstoepassingen, van backup tot netwerkmanagement, waarmee deze modellen alle belangrijke zakelijke services bieden en bijdragen aan een hogere productiviteit. Synology werd verkozen tot winnaar van de PCMag Business Choice Award 2013 en kreeg op alle onderdelen – waaronder betrouwbaarheid, algemene tevredenheid en kans om te worden aanbevolen – de hoogste score. 
Kijk voor meer informatie op
Prijs en beschikbaarheid
De Synology DiskStation DS1515+ en DS1815+ zijn beide per direct leverbaar. De adviesprijzen zijn:
DiskStation DS1515+: €600 (excl. BTW).
DiskStation DS1815+: €735 (excl. BTW).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in