Synology onthult DiskStation DS215j

Synology lanceert de DiskStation DS215j, een 2-bay NAS-server voor thuis. Gebruikers kunnen hiermee al hun data kunnen beheren, media streamen en bestanden delen via de cloud, waarbij alle informatie goed beveiligd wordt.

“De DS215j zit vol geavanceerde technologie voor functioneel rijke applicaties waarmee gebruikers al hun data kunnen beheren en delen. De aantrekkelijke prijs en de intuïtieve interface maken dit de perfecte keuze voor gebruikers die voor het eerst een NAS willen kopen, of die hun bestaande NAS willen upgraden”, zegt Michael Wang, product manager bij Synology.
De DS215j maakt gebruik van een dual-core processor met Floating Point Unit (FPU), voor de prestaties die nodig zijn voor multitasking en multimediataken. DS215j behaalt lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk ruim 111MB/sec en 87MB/sec. Hiermee liggen de schrijfprestaties 19% hoger dan die van zijn voorganger. Toch blijft het stroomverbruik laag: slechts 13,4 watt in vol bedrijf en 5,3 watt in slaapstand. Een SuperSpeed USB 3.0-poort zorgt voor hogere snelheden bij het uitwisselen van data met externe opslagapparaten.
De DS215j kan ook dienen als een netwerkvideorecorder (NVR), dankzij Synology Surveillance Station. Er worden tot 10 high definition streaming videokanalen tegelijkertijd ondersteund, bij 240 frames per seconde (FPS) in 720p resolutie. Daartoe wordt de DS215j geleverd met twee gratis licenties voor IP-camera’s. Er worden maximaal 10 IP-camera’s ondersteund, waarmee de DS215j een uitstekende oplossing is voor videobewaking van huizen of kleine kantoren.
De DS215j draait op DiskStation Manager (DSM) 5.1, het meest geavanceerde en intuïtieve besturingssysteem voor NAS-servers. DSM biedt een groot aantal zakelijke toepassingen, evenals een optimale multimedia beleving. Synology is voor het tweede achtereenvolgende jaar verkozen tot winnaar van de PCMag Business Choice Award 2014 en behaalde op alle onderdelen – waaronder betrouwbaarheid, algemene tevredenheid en kans om te worden aanbevolen – de hoogste score. 
Prijs en beschikbaarheid
De Synology DiskStation DS215j is per direct leverbaar.
De adviesprijs bedraagt €169,40 (incl. BTW).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in