4G in opkomst bij kleinere providers

Snel mobiel surfen of te wel 4G wint snel aan populariteit. De vraag naar telefoonabonnementen met 4G is sinds september explosief gestegen. Dat blijkt uit bezoekersdata van de sim only vergelijker Eensim.nl. Ook bieden steeds meer providers 4G aan. Snel mobiel internet lijkt daarmee definitief zijn weg te hebben gevonden naar de massa.

Uit data van Eensim blijkt dat meer dan 1.5x zoveel bezoekers hebben gezocht naar een sim only abonnement met 4G vergeleken met de periode daarvoor. Ook providers melden een groei van het aantal 4G gebruikers. Zo had KPN in april dit jaar al 1 miljoen klanten met 4G, Vodafone en T-Mobile blijven daar wat op achter.
Nu steeds meer providers 4G aanbieden, wordt het aanbod van sim only met 4G ook steeds groter. Op dit moment kan er al gekozen worden uit acht verschillende providers zoals Hi, Ben en Youfone, en dit zullen er alleen maar meer worden. De nieuwe, veelal kleinere, 4G providers bieden dezelfde 4G voordelen, zoals sneller internet en beter bereik, maar tegen een stuk lagere kosten.
Keuzestress
Consumenten die op zoek gaan naar een sim only met 4G moeten wel opletten of hun telefoon geschikt is voor 4G. En om het nog wat ingewikkelder te maken bieden verschillende providers namelijk 4G op verschillende frequenties aan. Zo is de iPhone 5 wel voor Vodafone 4G geschikt, maar niet voor KPN of Hi. Om te zien welke providers 4G bieden is er de 4G dekking checker. En via Eensim.nl is eenvoudig uit te zoeken wat het passende abonnement is.
Een uitgebreid blog over deze ontwikkelingen vindt u hier: 4G ook bij kleine providers in opkomst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in