Amsterdam ArenA laat fans contactloos betalen met Verifone en CCV

Verifone kondigt vandaag de introductie aan van contactloos betalen in de Amsterdam ArenA, thuisbasis van Ajax en diverse concerten. Deze nieuwe manier van betalen maakt het voor fans makkelijker om tijdens deze evenementen snel wat eten of drinken te kopen.

De oplossing voor contactloos betalen van Verifone, die gebruik maakt van de VX 820 pinautomaat, is afgelopen seizoen in samenwerking met CCV Holland getest. CCV Holland heeft de lokale betaalapplicatie ontwikkeld en de installatie ervan uitgevoerd. Het nieuwe betaalsysteem komt vanaf nu permanent in de hele ArenA en er worden ruim 290 VX 820 pinautomaten geïnstalleerd.
Met het nieuwe betaalsysteem kunnen fans, bij aankopen onder de €25,-, gebruik maken van contactloos betalen met debet- en creditcards. Hierdoor worden de wachttijden en –rijen voor en tijdens wedstrijden en concerten korter. Klanten van wie de betaalpas niet geschikt is voor contactloos betalen kunnen blijven pinnen of betalen met de ArenACard, een chipkaart die als alternatief geldt voor contant geld en waar de klant tegoed op kan zetten.
Afgelopen maand maakte Ivo Opstelten, minister van veiligheid en justitie, de drie miljoenste betaling met contactloos pinnen in Nederland. Dit markeert de brede adoptie en de vele voordelen van het contactloos betalen, zoals de korte transactietijd en de veiligheidsvoordelen van het geen contant geld op zak hebben.
“Contactloos betalen is zeer populair geworden in Europa. We richten ons echter niet alleen op de technologie, maar ook op het ontwikkelen van een verbonden betaalomgeving die het betalen van goederen en diensten makkelijker maakt en in lijn is met de wens van de consument,” aldus June Felix, voorzitter Verifone Europa.
Pascal Vincken, algemeen directeur van CCV Holland: “De Amsterdam ArenA is een locatie van wereldklasse en de thuisbasis van een legendarisch voetbalteam. Wij zijn er trots op dat wij met deze technologie de ervaring van fans kunnen verbeteren. Dit is een goed voorbeeld van het effectief inzetten van de huidige betaaltechnologieën..”
“Voor een voetbalfan is er niets zenuwslopender dan in de pauze in de rij te moeten staan voor eten of drinken en je zorgen te maken dat je niet op tijd terug bent voor de gelijkmaker. Met het contactloos betaalsysteem verminderen we de rijen in de Amsterdam ArenA aanzienlijk en bieden we de fans tegelijkertijd een veilig betaalsysteem aan,” aldus Hidde Salverda, Amsterdam ArenA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in