And the winner is…

Het is een jaarlijks terugkerend tafereel in de decembermaand: de talloze lijstjes, jaaroverzichten en uitreikingen. Iedereen lijkt de behoefte te hebben het voorbije kalenderjaar eens zorgvuldig door te nemen. De voornaamste vraag daarbij is vaak: wat was het beste? Of anders gesteld, wat was ‘hot’? Ook Apple stelde zichzelf deze vraag. De Amerikaanse elektronicagigant nam het assortiment van hun eigen App Store onder de loep en selecteerde de beste app & game van 2014. Hierbij maakten zij een onderscheid tussen de beste app & game voor de iPhone en de beste app & game voor de iPad.

De beste app & game voor de iPhone
Laten we maar beginnen met de app van het jaar voor op de iPhone. Deze eervolle vermelding is voor ´Replay Video Editor´. Deze gratis app stelt je in staat om snel en eenvoudig video’s te bewerken. Overigens is het wel noemenswaardig dat er tussen de ‘beste apps van 2014’ opvallend veel van deze zogenaamde ‘editor-apps’ zitten, waarmee foto’s en/of video’s bewerkt kunnen worden. De game ´Threes!´ (€1,79) is uitgeroepen tot het beste spel van 2014. In dit puzzelspel moet je als speler steeds naast elkaar gelegen tegels samenvoegen. Tot zover geen probleem natuurlijk, maar de som van beide tegels moet wel deelbaar door drie zijn. Een enorme uitdaging en bovendien goed voor je rekenskills.
De beste app & game voor de iPad
Verkozen tot de beste app voor op de iPad is ‘Pixelmator’ (€8,99), evenals ‘Replay Video Editor’ een app waarmee je beeldmateriaal kan bewerken. Bij ‘Pixelmator’ gaat het echter niet om het bewerken van video’s, maar om het bewerken van foto’s. Het succes van deze fotobewerkingsapp gaat schuil in de hoge gebruiksvriendelijkheid. De slogan van deze app is ‘Image editing for the rest of us’ en daarvan is geen woord gelogen. ‘Pixelmator’ maakt foto’s bewerken simpelweg toegankelijk voor iedereen. De winnaar onder de games is ‘Monument Valley’ (€3.59). Bij deze game is het de bedoeling dat je het personage (Ida) door de verschillende levels loodst. Bijzonder is dat deze levels bestaan uit vele onwaarschijnlijke constructies en gebouwen, gebaseerd op de kunstwerken van de Nederlandse kunstenaar M.C. Escher. De constructies en gebouwen moet je als speler op dusdanige wijze bewegen, dat Ida haar weg door het level kan banen. Dit maakt ‘’Monument Valley’ een uniek en ingewikkeld puzzelspel, speciaal voor de ware liefhebber van puzzels.
De beste apps & games van 2014 zijn vanzelfsprekend te koop in de App Store. Tegoed hiervoor kun je kopen op Beltegoed.nl.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in