Eerste computers met Intel RealSense-technologie verkrijgbaar bij Media Markt Nederland

230

Vanaf 22 december zijn de eerste computers met Intel RealSense-technologie verkrijgbaar bij alle 46 Media Markt-vestigingen in Nederland. Intel RealSense-technologie maakt natuurlijke interactie met de computer mogelijk via gebaren en lichaamstaal. Het is een totaal nieuwe manier om te communiceren met de pc, waarbij toepassingen bediend kunnen worden zonder muis of toetsenbord. De ingebouwde 3D-camera geeft de computer de mogelijkheid om diepte te zien, net zoals het menselijk oog dat kan. Consumenten kunnen de mogelijkheden van Intel RealSense-technologie zelf ervaren bij hun lokale Media Markt-vestiging. Hiermee heeft Media Markt Nederland de wereldwijde primeur.

Intel RealSense-technologie is een combinatie van software en een slimme 3D-camera voor laptops, 2-in-1 apparaten en All-in-One’s. Waar je nu nog afhankelijk bent van je touchscreen, toetsenbord of muis, kun je voortaan je computer ook bedienen door natuurlijke bewegingen te maken. De 3D-camera is compact en voorzien van lasers, lenzen en slimme chips waarmee computers in staat zijn om in 3D te ‘zien’ en zeer nauwkeurig gebaren en bewegingen te herkennen. Dat kunnen je vingers, handen en gelaatstrekken zijn, en zelfs je emoties. De echte en digitale wereld komen hierdoor bij elkaar.
Via Intel RealSense-technologie kan je applicaties en games bedienen, of personen en voorwerpen in 3D scannen en vervolgens in 3D-printen. Ook is het mogelijk om de achtergrond in een videoconversatie automatisch te verwijderen en te vervangen door een andere achtergrond – net zoals met het groene scherm van de weerman, maar dan op je eigen computer. Het is zelfs mogelijk om nauwkeurig afstanden te meten tussen objecten in de afbeelding, niet alleen in de hoogte en breedte, maar ook in de diepte.

“Met Intel RealSense-technologie krijgen computers ‘ogen’ waarmee ze de wereld kunnen waarnemen in drie dimensies, net zoals wij mensen dat doen”, zegt Patrick Bliemer, Territory Manager voor Intel Noord-Europa. “Computers kunnen daardoor de bewegingen van onze handen en ons gezicht niet alleen zien, maar ze ook interpreteren. Zo ontstaat een meer natuurlijke manier om met onze computer om te gaan.”

De toepassingen voor Intel RealSense-technologie zijn volop in ontwikkeling. Begin volgend jaar zullen reeds tientallen applicaties beschikbaar zijn, waaronder games, video-conferencing en 3D-scan toepassingen.

Vanaf 22 december worden in alle 46 Media Markt-vestigingen in Nederland hands-on demonstraties gegeven van Intel RealSense-technologie op een Lenovo B50-30 Desktop All-in-one en een Asus N551JQ laptop. Media Markt Nederland is de eerste retailer waar deze technologie wordt gedemonstreerd aan klanten. Daarbij kunnen klanten gratis een 3D-scan van hun gezicht laten maken en deze zelf verspreiden via diverse social media. Voor Media Markt zijn de wereldwijde primeur van Intel RealSense en de uitgebreide demomogelijkheden in de winkels onderdeel van een vernieuwing van de retailbeleving voor klanten. Daarin staan interactie en advies door deskundig personeel centraal.

“Media Markt verwacht dat RealSense een doorbraak is binnen mobile computing, nu via de notebooks maar straks ook op bijvoorbeeld tablets”, aldus Barry van Ruiven, Directeur Media Markt Nederland. “Wij zijn er van overtuigd dat zowel consumenten als zakelijke gebruikers van deze technologie gebruik gaan maken en uiteraard heeft Media Markt de primeur om deze als eerste aan zijn assortiment toe te voegen. “

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here