Intel stimuleert de verdere ontwikkeling van het Internet of Things

Intel kondigt vandaag het Intel IoT-platform aan. Dit is een compleet referentiemodel dat de connectiviteits- en beveiligingsaspecten van het Internet of Things (IoT) vereenvoudigt en onder één noemer brengt. Ook introduceert Intel geïntegreerde hardware- en softwareproducten die gebaseerd zijn op dit nieuwe platform en zijn er nieuwe systeemintegrators die het IoT-platform ondersteunen.

De nieuwe producten en samenwerkingsverbanden maken het voor solution providers eenvoudiger om IoT-projecten uit de pilot-fase te halen en breed uit te rollen. Daarvoor hebben ze nu kant en klare bouwstenen om maatwerkoplossingen samen te stellen. Hiermee kunnen data sneller ontsloten worden om er betekenisvolle informatie en waarde aan te onttrekken, zowel voor bedrijven als consumenten.
Een horizontale benadering van IoT
Met het Intel IoT-platform kunnen oplossingen sneller worden gerealiseerd, omdat het een robuust fundament biedt om apparaten veilig verbinding te laten maken met de cloud en data af te leveren.
“Met dit platform breiden we onze IoT-productfamilie uit tot voorbij het processorniveau. We hebben onze vooraf geïntegreerde oplossingen zo verbeterd, dat IoT makkelijker toegankelijk wordt voor solution providers”, zegt Doug Davis, vicepresident en general manager van de Internet of Things Group bij Intel. “Het IoT is een snelgroeiende markt, maar het loopt tegen schaalbaarheidsproblemen aan. Door het ontwikkelproces te vereenvoudigen, helpen we de innovatie te versnellen.”
Uitbreiding IoT-ecosysteem
Het IoT biedt een enorm potentieel om economische waarde te creëren en sociale verandering teweeg te brengen. Maar geen enkel bedrijf kan dit alleen bewerkstelligen. Er is een robuust ecosysteem nodig om de vereiste schaalbaarheid te creëren. Daarom kondigt Intel nieuwe producten en samenwerkingsverbanden aan om het IoT-ecosysteem een boost te geven. Onder meer Accenture, Capgemini, HCL, Dell, NTT DATA, SAP, Tata Consultancy en Wipro werken samen met Intel om hun oplossingen beschikbaar te maken op het Intel IoT-platform. Met dit robuuste fundament kunnen ontwikkelaars hun tijd besteden aan het maken van oplossingen die specifieke klantproblemen aanpakken.
Geïntegreerde hardware en software
De geïntegreerde hardware- en softwareproducten die het Intel IoT-platform ondersteunen, lopen uiteen van randapparatuur tot de cloud, en alles daar tussenin. Het betreft API-management, software om diensten te creëren, edge-to-cloud connectiviteit, analysetools, intelligente gateways en een complete lijn van schaalbare IA-processoren. Beveiliging vormt een integraal onderdeel, met zowel aparte beveiligingsproducten als beveiligingstechnologieën die zijn ingebed in de hardware en software.
Tot de nieuwe Intel-producten voor het IoT-platform behoren:

  • Het Wind River Edge Management System biedt cloud-connectiviteit waardoor het eenvoudiger wordt om apparatuur te configureren, bestanden te verzenden en om data te verzamelen en te analyseren. Met deze vooraf geïntegreerde technologie kunnen klanten snel verticale IoT-oplossingen ontwikkelen. Ook kunnen heterogene IT-systemen sneller geïntegreerd worden via de API-managementlaag. Deze op de cloud gebaseerde middleware bestrijkt alles, van ingebedde apparatuur tot aan de cloud. Dit resulteert in een snellere time-to-market en lagere kosten.
  • De nieuwste Intel IoT-gateways integreren met het Wind River Edge Management System via een agent, waardoor gateways snel kunnen worden ingezet en eenvoudig beheerd.
  • McAfee, onderdeel van Intel, kondigt Enhanced Security for Intel IoT Gateways aan ter ondersteuning van het Intel IoT-platform. Deze oplossing biedt geavanceerd beveiligingsbeheer voor gateways.
  • Intel Security gaat zijn Enhanced Privacy Identity-technologie (EPID) promoten bij andere chipmakers. EPID bevat anonimiteitstechnologie en integriteitswaarborging in hardware en is opgenomen in de ISO- en TCG-standaarden. De EPID-technologie stelt andere apparatuur in staat om veilig verbinding te maken met het Intel IoT-platform.
  • De Intel API and Traffic Management-oplossing maakt gebruik van Intel Mashery-oplossingen waarmee het mogelijk is om bouwstenen te creëren. Met deze bouwstenen kunnen vervolgens gemakkelijk nieuwe softwaretoepassingen voor het IoT samengesteld worden. Klanten van het Intel IoT-platform hebben nu al toegang tot de Intel Mashery API managementtool, om data API’s te bouwen die zowel intern als extern met partners gedeeld kunnen worden. Ook kunnen deze  API’s worden gebruikt voor rendabele data-services voor klanten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in