JT Bioscopen opent een van de eerste bioscopen ter wereld met Dolby Cinema

JT Bioscopen en Dolby Laboratories openen op donderdag 18 december 2014 de deuren van ’s werelds eerste complete Dolby Cinema® zaal in de nieuwe bioscoop van JT Eindhoven. Dolby Cinema biedt bioscoopbezoekers een nieuwe, indrukwekkende bioscoopervaring door de combinatie van spectaculair beeld, geluid en design. De nieuwe zaal is zo ontworpen dat bezoekers zich echt in de film wanen, met speciale belichting, optimale zichtlijnen, een groot bioscoopscherm dat lijkt te zweven en realistisch geluid, dat van alle kanten uit de speakers komt die uit het zicht zijn geplaatst in de zaal. 

Het nieuwe JT Eindhoven aan de Nieuwe Emmasingel opent de deuren al een aantal dagen eerder: op maandag 15 december 2014. Met acht zalen en 1.546 stoelen is het een van de grootste bioscopen van JT. ’s Werelds eerste complete Dolby Cinema zaal wordt de grootste en meest indrukwekkende zaal van de Eindhovense bioscoop. 
Dolby Cinema: innovatieve techniek en design
“Met deze innovatie zetten we een belangrijke stap in de ontwikkeling van de filmindustrie. Met Dolby Cinema zorgen we echt voor een andere bioscoopbeleving,” aldus Ron Sterk, Algemeen Directeur van JT Bioscopen. “We zijn trots op de samenwerking met Dolby. En we zijn ervan overtuigd dat Eindhoven als de technologiestad van Nederland de beste plek is om dit te introduceren. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit om zelf een kijkje te komen nemen om Dolby Cinema te ervaren.” 
Acht zalen
Maar de nieuwe Eindhovense JT Bioscoop heeft bezoekers meer te bieden. Naast de Dolby Cinema zaal zijn nog twee zalen uitgerust met Dolby’s prijswinnende geluidstechnologie Dolby Atmos®. Door de speakers die overal om de bezoekers heen hangen, ook aan het plafond, hebben bezoekers echt het gevoel dat ze in de film zitten. Daarnaast biedt de nieuwe JT Bioscoop in Eindhoven speciale V.I.P plaatsen in alle reguliere zalen. De laatste rijen van de zalen zijn uitgerust met extra comfortabele, leren stoelen. 
Totaalbeleving in Eindhoven
Het is het gezamenlijke doel van JT en Dolby om bezoekers de beste bioscoopervaring te bieden en zo de eerste keuze te worden van de Nederlandse bioscoopbezoeker. Bezoekers van JT Eindhoven herkennen dit als ze de Dolby Cinema zaal binnengaan. Sterk: “Bezoekers betreden de zaal door een speciale gang, waar beeld en geluid geprojecteerd worden. Zo begint de filmbeleving al voor binnenkomst in de zaal.” De Dolby Cinema is ook uitgerust met de modernste projectoren, twee laserprojectoren van het merk Christie die films in 4K, 2D en Dolby 3D kunnen projecteren. De helderheid van beeld met laserprojectie is ongeëvenaard en in Nederland alleen bij JT te beleven. 
De eerste films die te zien zijn in Dolby Cinema zijn van Warner Bros. Vanaf 18 december draait Exodus: Gods and Kings en vanaf 22 december is ook The Hobbit: The Battle of the Five Armies in de Dolby Cinema zaal van de nieuwe JT Bioscoop te zien. 
Toekomstplannen
De Dolby Cinema zaal in JT Eindhoven zal ook een van de eerste bioscoopzalen ter wereld zijn die wordt uitgerust met Dolby VisionTM, een nieuwe innovatie op het gebied van laserprojectie van Dolby en Christie. Deze projector wordt in de loop van 2015 geplaatst. Filmmakers prijzen Dolby Vision voor de helderheid, het contrast en de diepe kleuren. 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in