Orange Business Services en iDBUS slaan handen ineen om wi-fi-dekking tijdens lange busritten te verbeteren

iDBUS, een nieuwe busdienst van SNCF voor lange ritten, biedt Europese reizigers weergaloze comfort en dienstverlening. Zo heeft het bedrijf voor Orange Business Services gekozen, voor de levering van geavanceerde Wi-Fi-diensten via het mobiele breedbandnetwerk van Orange. Sinds 2012 kunnen passagiers tijdens de ritten gratis gebruik maken van Wi-Fi. Nu beschikken alle voertuigen over Orange M2M SIM-kaarten, waarmee de connectiviteit van de reizigers verbeterd wordt.

50% van de klanten van iDBUS maakt tijdens de reis regelmatig verbinding met het internet. Om de kwaliteit van deze dienst te verbeteren en het netwerkverkeer te verhogen, zet iDBUS een nieuwe connectiviteitsdienst in.
“Verbonden blijven tijdens de reis wordt steeds belangrijker. Sterke beschikbare Wi-Fi-dekking is één van de doorslaggevende factoren om met ons te reizen. iDBUS is pionier op dit gebied en zet actief weergaloze connectiviteitsoplossingen in aan boord,” zegt Laurent Lenoir, Director of Information Systems bij iDBUS.
“Voor Orange is een positieve klantervaring doorslaggevend. Wij zijn blij dat wij de kwaliteit van ons mobiele netwerk voor iDBUS uit kunnen breiden en daarmee de klanten diensten aan kunnen bieden die toegevoegde waarde zijn,” zegt Valérie Cussac, Vice-President Mobile France & International bij Orange.
Europese passagiers kunnen vertrouwen op internettoegang via roaming-overeenkomsten die Orange met de grote Europese operators heeft. Klanten van iDBUS profiteren onbeperkt en gratis van iDBUS – Orange Wi-Fi netwerk-toegang, via smartphones, tablets of laptop, ongeacht het land waar zij doorheen reizen.
Deze nieuwe oplossing steunt op ingebedde Orange M2M SIM-kaarten. Alle voertuigen hebben een router voor de cellulaire verbindingen van de SIM-kaarten, in een Wi-Fi-netwerkverbinding die voor de passagiers toegankelijk is. Orange Business Services staat  garant voor de kwaliteit van de dienstverlening en verleent iDBUS ook de mogelijkheid om de consumptie van de SIM-kaarten en de status van inschrijvingen te beheren.
SNCF lanceerde het iDBUS-aanbod in 2012 als naadloos, kostefficiënt en comfortabel alternatief om binnen Europa te kunnen reizen. iDBUS is beschikbaar in Frankrijk, Engeland, België, Nederland, Italië, Spanje en Duitsland en reist momenteel af naar 19 landen. iDBUS biedt klanten al sinds de lancering gratis Wi-Fi-diensten aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in