Review: Power Bank DS-13800

Tegenwoordig staat het bekend als één van de grootste ergernissen op vakantie: de accu van je smartphone of tablet is leeg! En net nu je geen stopcontact binnen bereik hebt, of in ieder geval geen die geschikt is voor de lader die jij gebruikt, omdat je bijvoorbeeld in Engeland zit. Wat doe je dan? Sommigen kopen een speciaal hoesje met een extra accu, zoals die van Mophie. Leuk, maar het ziet er niet uit. Het verpest het design van je mooie smartphone. Zeker als je een iPhone hebt kan dit een doorn in het oog zijn. Gelukkig zijn er nog alternatieven, zoals de Power Bank DS-13800.

Wie verwacht dat de Power Bank een klein apparaatje is heeft het mis: hij is ongeveer even breed als de iPhone 6 en ietsjes langer dan dit toestel. Het weegt ook heel wat meer, maar dat mag van mij gerust gezien de enorme batterij die erin zit. Meer hierover volgt.
Ik heb de Power Bank in de kleur zwart met een witte rand. Het ziet er relatief modern uit. Heel mooi is het niet, maar van een draagbare accu moet je niets bijzonders verwachten. Voor wat zijn functie is voldoet het design prima.
Power Bank DS-13800 doet eigenlijk niet meer dan apparaten via USB opladen. En dat is helemaal geen probleem, dankzij de accu van 13800 mA (milliampère). Dit wordt min of meer verdeeld over twee USB 2.0-poorten. Respectievelijk leveren deze 1000 en 2100 mA. Gebruik van de Power Bank is zo eenvoudig als je je maar verzinnen kunt. Sluit je smartphone erop aan met de USB-kabel die meegeleverd is door de fabrikant, of gebruik er eentje die bij de Power Bank zit.
Je zult je misschien wel afvragen welke USB-poort je moet gebruiken als je bijvoorbeeld je iPhone óf je iPad wilt opladen. Eigenlijk zou dat niet moeten uitmaken, behalve qua snelheid. Echter, de poort die tot 2100 mA levert is het meest geschikt voor een iPad. Waarom? Simpel, de lader van de iPad levert standaard 2,1 A (Ampère). Die van de iPhone is 1 A. Wil je alleen een iPhone opladen, dan is het geen probleem als je de poort gebruikt die tot 2100 mAh levert, ofwel Output-B. Men gebruikt ook weleens de iPad-lader om een iPhone op te laden, geen probleem dus!
Zoals je op de foto kunt zien zitten er een aantal ledjes. Eentje geeft met een rode kleur aan of er een of meerdere apparaten worden opgeladen. De vier ledjes daarnaast geven met een groene kleur de status aan van hoe vol de accu van de Power Bank zelf zit. Jawel, deze zul je ook regelmatig moeten opladen. Dit kan gewoon door hem met een USB-kabel te koppelen aan bijvoorbeeld je computer, of een adapter.

Houd er wel rekening mee dat als je een iPad-adapter gaat gebruiken, deze heel erg warm wordt. Althans, dat heb ik zelf ervaren. Verstandiger is gewoon de USB-poort van je computer te gebruiken. Dit duurt wel langer, maar het werkt!

Sowieso duurt het volledig opladen van de Power Bank zeker een paar uur en het is niet mogelijk om apparaten op te laden terwijl de Power Bank op te laden. Heb dus geduld hiermee.

Een paar dagen geleden ben ik in Brugge geweest voor twee dagen. Niet lang, maar ik wou voor de volgende dag toch graag een volledig opgeladen iPhone hebben. Dus laadde ik deze op middels de Power Bank. Ook de paar dagen hiervoor had ik ‘m trouwens al gebruikt. En hij werkt erg goed, dat kan ik alvast zeggen. De Power Bank doet precies waarvoor het bedoeld is. Dit doet het nog goed ook. Verwacht niet dat hij van die speciale extraatjes heeft zoals bij de wat duurdere, en bekendere, draagbare accu’s. Het is gewoon een draagbare accu, meer niet. Het zeven keer opladen van een iPhone 6 waarover ik eerder praatte zal wellicht niet mogelijk zijn, maar vier of vijf keer is prima te doen. Dit heb ik helaas niet getest. Toch ben ik er wel zeker van dat hij zal voldoen als je een goedkope ‘portable battery’ wilt voor je smartphone en/of tablet.

Ik kan weinig minpunten over de Power Bank DS-13800 noemen, los van het gewicht en zijn grootte. Er zijn echter genoeg andere accu’s die écht draagbaar zijn. Sterker nog, er zijn hoesjes met een extra batterij. Die bieden niet zoveel mAh als de Power Bank, maar ze zijn dan ook bedoeld voor specifieke apparaten. Deze worden er wel wat dikker en zwaarder door, maar je hoeft geen enorm blok mee te sjouwen. Betekent dit dat de Power Bank nutteloos is? Nee, hoor. Want door zijn enorme capaciteit kun je wel meerdere apparaten tegelijkertijd opladen en ook vaker.

Mijn conclusie is dat de Power Bank DS-13800 erg handig kan zijn, mits je dus twee apparaten tegelijk op wilt laden of als je een apparaat meer dan één keer wilt kunnen opladen zonder de Power Bank te moeten opladen. Helaas is kopen van dit apparaat niet meer mogelijk via TinyDeal.com. Via die site zijn gelukkig wel genoeg alternatieven te krijgen, zelfs voor minder geld dan de Power Bank DS-13800. Als je iemand bent die veel gebruik maakt van een smartphone en/of tablet dan is het zeker aangeraden eens een kijkje te nemen voor een dergelijk apparaat. Als je liever zo min mogelijk betaalt voor zoiets, bezoek dan TinyDeal.com voor de goedkoopste deals.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in